TFF Başkanlığına aday olan Nihat Özdemir: Yabancı oyuncu kuralı değişmeyecek

TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir, federasyonun 1 Haziran'da yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Özdemir, "Önümüzdeki sezon da mevcut yabancı oyuncu kuralı ile devam edeceğiz" dedi.

TFF Başkanlığına aday olan Nihat Özdemir: Yabancı oyuncu kuralı değişmeyecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Nihat Özdemir, federasyonun 1 Haziran'da yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen Özdemir, başkan adaylığını açıklayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Yıldırım Demirören 7 yıl boyunca Türk futboluna önemli hizmetlerde bulunduktan sonra görevinden ayrıldı. Kendisine futbol ailemiz adına teşekkür ediyorum. Futbolda başarının en önemli anahtarlarından biri istikrardır. Ankaragücü'nün ardından Fenerbahçe'nin yöneticiliğini yaptım. 4 yıldır da TFF'de başkan vekili görevini sürdürüyorum. Burada önemli insanlarla çalıştım. Yıldırım Bey'le yaptığımız projeleri devam ettirmek, yenilerini eklemek, Türk futbolunu ileriye taşımak için 1 Haziran'daki seçimde adayım. Futbolun Nihat ağabeyi olarak 4 yıl Türk futbolunu yönetmeye talibim. Tecrübemle, bilgimle Türk futboluna hizmet etmek istiyorum."

Futbolun bir milli değer olduğunu anlatan Özdemir, "Bu değeri de korumamız gerekir. Bunun için de öncelikle barış, hoşgörü, huzur ortamının hiçbir şekilde bozulmaması şarttır. Bunun da yolu saygı ve sevgiden geçer. Lefterler, Canlar, Metinler, Baba Hakkılar, Süleyman Sebalar ve Özhan Canaydınlar gibi olmaktan geçer. Bunun için Türk futbol ailesini sağduyuya çağırıyorum." diye konuştu.

Özdemir, "Önümüzdeki sezon da mevcut yabancı oyuncu kuralı ile devam edeceğiz" dedi.

Nihat Özdemir kimdir?

Nihat Özdemir, 5 Nisan 1950 tarihinde Bitlisli bir ailenin çocuğu olarak Diyarbakır’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1967 yılında Ankara’ya gelerek Gazi Üniversitesi'nden makine yüksek mühendisi olarak mezun oldu.

Nihat Özdemir, Sezai Bacaksız ile Limak Holding’in kurucu ortağıdır. 1976 yılında LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kurmuş; Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının baraj, sulama tesisleri, boru hatları, arıtma tesisleri, yollar ve fabrika işlerini zamanından önce tamamlayarak artan bir yoğunlukla yeni işlerin yapımını üstlenmiştir. LİMAK’ın faaliyet alanını sadece inşaat taahhüdü ile sınırlamamış, enerji, turizm, çimento ve gıda sektörlerinde de yatırımlar yapmıştır.

90'lı yıllarda Ankara sanayi odası meclis başkanlığı görevinde bulunana Nihat Özdemir, 1995-1996 döneminde Ali Şen ile birlikte Fenerbahçe yönetimine girdi. 2000 yılından itibaren de Aziz Yıldırım ile birlikte çalışmaya başlamış, Fenerbahçe Spor Kulübünün 2. başkanlığını yapmıştır. Özdemir, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin başkanlığını da yapmıştır.

Limak Şirketler Grubu; 1995’te turizm, 1997’de enerji, 2000’de çimento sektörlerine girdi. 2008 yılında havalimanı işletme sektörüne adım attı. Aynı yıl Limkon Konsantre Meyve Suyu Tesisleri’ni açarak gıda sektöründe yeni bir başlangıç yaptı. Enerji üretiminin yanına 2010 yılında enerji dağıtımı ve enerji ticareti alanlarını ekledi. 2011 yılında devir aldığı İskenderun Limanı’yla liman işletmeciliği sektörüne girdi. Nihat Özdemir, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nın hissedarıdır.

Halen LİMAK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Nihat Özdemir aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

Gülseren Özdemir ile evli olan Nihat Özdemir'in Batuhan Özdemir adında bir oğlu ve Ebru Özdemir adında bir kızı vardır.