TFF duyurdu! Galatasaray, şampiyonluk kupasını Fenerbahçe maçında alacak

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray’ın şampiyonluk kupasını ligin 37.haftasında oynanacak olan Fenerbahçe maçının ardından alacağını, kupayı TFF Başkanı Mehmet Büyükeşi’nin vereceğini duyurdu.

TFF duyurdu! Galatasaray, şampiyonluk kupasını Fenerbahçe maçında alacak

Spor Toto Süper Lig’in 36.haftasında konuk olduğu MKE Ankaragücü’nü 4-1 yenen Galatasaray, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Sarı kırmızılı takım 23. kez mutlu sona ulaşırken şampiyonluk kupasını Fenerbahçe maçının ardından almak istemişti. Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklama geldi.

TFF duyurdu! Galatasaray, şampiyonluk kupasını Fenerbahçe maçında alacak - Resim : 1

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KUPAYI TAKDİM EDECEK

TFF’den yapılan açıklamada kupanın 4 Haziran Pazar günü NEF Stadyumu’nda oynanacak olan Fenerbahçe maçının ardından Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından takdim edileceği duyuruldu.

TFF duyurdu! Galatasaray, şampiyonluk kupasını Fenerbahçe maçında alacak - Resim : 2

TFF’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 11. maddesi gereği, Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübe, kural olarak ilgili kulübün son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir. Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübün, mevcut puan durumuna göre matematiksel olarak daha erken belirlenmesi halinde, ilgili kulübe ev sahibi olarak oynayacağı son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir.

Bu minvalde, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 4 Haziran Pazar günü saat 19:00'da oynanacak olan Spor Toto Süper Lig 37. hafta Galatasaray - Fenerbahçe müsabakasının ardından ilgili statü uyarınca, 2022-2023 Sezonu Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray'a kupasını takdim edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TFF duyurdu! Galatasaray, şampiyonluk kupasını Fenerbahçe maçında alacak - Resim : 3