THODEX vurguncusunun evine haciz

THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Kocaeli Darıca ilçesinde bulunan evine ve içerisindeki eşyalara haciz kondu. Anadolu İcra Dairesi, Thodex'in hesabının bulunduğu 3 banka hesabına haciz konulmasına karar verdi.

THODEX vurguncusunun evine haciz

THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Kocaeli Darıca ilçesinde bulunan evine ve içerisindeki eşyalara haciz getirildi.

Bir mağdur 628 bin 460 TL'lik alacağı için icra talebinde bulundu ve talep onaylandı. Memurlarla birlikte mağdurun avukatı Sinan Keskin ic kapı numarası 50 olan sitenin içerisindeki daireye haciz işlemi yapılacak.

Öte yandan THODEX mağduru avukatlarından Berke Kaşıkaralar'ın haciz talebini değerlendiren Anadolu İcra Dairesi, Thodex'in hesabının bulunduğu 3 banka hesabına haciz konulmasına karar verdi.

İlgili bankalara müzekkere yazan Daire, bir bankadan şirkete ait 3 farklı hesapta yaklaşık 16 milyon lira değerinde para bulunduğunu fakat 5 ayrı adli makamdan çıkarılan tedbir kararı olduğunu belirtti. Avukat Kaşıkaralar ise "Bizden önce gelen 120 kişinin varlığı olması dolayısıyla dosyamızı tahsis edemiyoruz. Bu nedenle de müvekkilimiz mağdur bulunmaktadır" dedi.

CNN Türk'ün özel haberine göre; Avukat Berke Kaşıkaralar, Anadolu 18. İcra Dairesi'nden Thodex Şirketi'nin eski adı olarak bilinen Koineks Teknoloji Anonim Şirketi'ne ait 3 araca haciz konulmasını talep etti. Avukat Kaşıklar, dilekçesinde şirketin 3 ayrı bankadaki hesabına haciz gönderilmesini istedi.

İcra Dairesi Avukat Kaşıkaralar'ın şirkete ait 3 araca ve banka hesaplarına haciz konulması talebini kabul ederek ilgili bankalara müzekkere yazdı.

Bir bankadan Anadolu 18. İcra Müdürlüğü'ne gönderilen cevap yazısında haciz bildiriminin Genel Müdürlüğe ulaştığı ve yapılan incelemeyle araştırma sonucunda Thodex Şirketi'ne ait Koineks Teknoloji Anonim Şirketi'nde 3 ayrı hesapta yaklaşık 16 milyon lira bulunduğu belirtildi.

Söz konusu meblağlar üzerinde daha önceden Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 2 sefer Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ve Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldıkları tedbir kararı ve hacizler bulunduğu kaydedildi.

Cevap yazısında söz konusu kararlardan ve hacizlerden sonra gelmek üzere söz konusu hesaplara haciz şerhi işlendiği ifade edildi. Borçluya ait banka nezdinde başkaca hak ve alacak bulunmadığı belirtildi.

Avukat Berke Kaşıkaralar müvekkilinin talebi üzerine Koineks Teknoloji Anonim Şirketi'ne icra takibi başlattıklarını belirterek "Koinesk Teknoloji Anonim Şirketi 7 günlük itiraz süreci içerisinde herhangi bir itirazda bulunmamıştır. Bu nedenle dosyaları kesinleşmiş bulunmaktadır. Akabindeyse haciz işlemlerine başladık. Başladığımız haciz işlemlerinde sırasıyla plakalarına haciz koyduk, taşınmazı bulunmadığından taşınmazına haciz koyamadık" dedi.