THY'den 10 bin istihdam müjdesi

Yeni havalimanının rekorlarla açıldığını söyleyen Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Yeni bir rekor da çalışan sayımızda olacak. Bu yıl istihdamımız 10 bini bulacak." dedi.

THY'den 10 bin istihdam müjdesi

Havalimanı'nda görev yapan basın mensuplarını ziyaret eden THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ekstra personel alacağı müjdesini verdi.

Aycı, "66 bine yakın çalışanımız var. Bu yıl sene başında yaptığımız planlar yaklaşık 8 bin 430 istihdam üzerine plan yapmıştık. Yeni havalimanına taşındıktan sonra bazı hizmetlerde kısa kaldığımızı görerek buralarda daha süratli reaksiyon vermek için ilave çalışan ihtiyacı olduğumuzu değerlendirdik. Bu anlamda 8 bin 400 içerisinde yaklaşık 4 bin 600 istihdamı ilk 5 ayda gerçekleştirdik. Özellikle yaz yoğunluğun hesaba katarsak, yeni uçaklarımızı filomuza katılmasıyla ihtiyacımız artacak. Bu yıl istihdam sayımız bir rekor olacak. Yeni havalimanını rekorlarla açtık ve yeni bir rekor da çalışan sayımızda olacak. Bu yıl istihdamımız 10 bini bulacak" ifadelerini kullandı.

 

24 Haziran seçimleri nedeniyle ücretsiz bilet değişimi uygulamasını yaygınlaştıracaklarını söyleyen İlker Aycı, "Önümüzdeki seçimler dolayısıyla ücretsiz bilet değişikliği yapmak üzere tüm ofislerimize ve tüm diğer dağıtım kanallarımıza da şimdi yayıyoruz. Sadece bizim ofislerimizden değil tüm dağıtım kanallarından bunun sağlanabilmesi amacını güdüyoruz. 31 Mayısa kadar ücretsiz bir biçimde biletlerini belge sunmaksızın değiştirebilecekler. Bu anlamıyla yolcularımıza en esnek bilet değişimi hususunu bu seçimlere dönük olarak getirmiş bulunuyoruz." dedi.