TikTok düğmeye bastı! Veri gizliliği politikası değişti! Avrupalı kullanıcılar ne yapacak?

TikTok radikal gizlilik politikalarında radikal bir değişikliğe gideceğini açıkladı. Son habere göre, dünyanın farklı ülkelerindeki TikTok kullanıcıları Avrupa'daki kullanıcıların verilerine erişim sağlayabilecek.

TikTok düğmeye bastı! Veri gizliliği politikası değişti! Avrupalı kullanıcılar ne yapacak?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan TikTok'tan gelen son haber gündeme bomba gibi düştü. Yeni güvenlik politikasına ilişkin detayların paylaşılması tartışma konusu oldu. Veri erişilebilirliğiyle ilgili gizlilik politikasında değişikliğe giden şirket, Avrupa dışındaki çalışanların AB ve İngiltere’deki verilere erişmesine izin vereceğini duyurdu.

AB verilerine erişim sağlayacak

Çinli sosyal medya devi TikTok, son dönemde veri gizliliği konusunda eleştirilerin hedefi olmuştu. Güncellemeden önce kullanıcı verilerinin bulunduğu ülke ya da bölgede saklandığı biliniyordu. Ancak TikTok bu noktada ciddi bir değişime imza atacak.

Shiftdelet.net'in haberine göre, şirket, plandığı bu güncellemeye ilişkin yaptığı açıklamada daha eğlenceli ve daha güvenli bir ortam amaçladıklarını ifade etti. TikTok Avrupa Gizlilik Başkanı Elaine Fox, veri gizliliğine ilişkin bu güncel kararın Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve İsviçre'yi etkileyeceğini belirtti. Türkiye için herhangi bir açıklama yapılmadı.

TikTok düğmeye bastı! Veri gizliliği politikası değişti! Avrupalı kullanıcılar ne yapacak? - Resim : 1

Avrupa'nın verileri ABD ve Singapur'da

Çin, Brezilya, Kanada, İsrail, Malezya, Singapur, Filipinler, Güney Kore, ABD gibi pek çok ülkedeki  TikTok çalışanı, Avrupalı ​​kullanıcılarla ilgili tüm verilere ulaşacak. TikTok Avrupa kullanıcı verilerinin ABD ve Singapur’daki sunucularda saklandığının altını çizmek gerekiyor.

Gizlilik Başkanı Fox, TikTok’un veri uygulamalarının şeffaf bir şekilde gerçekleştirileceğini vurguladı. “İnsanlara, süreçlere ve teknolojiye yaptığımız yatırımlara odaklanan güncellemeler sayesinde topluluğumuzla güven kazanmak için çalışacağız” dedi.

Tüm zamanların en büyük sosyal medya hizmetlerinden biri haline gelen TikTok, dünya çapında aylık 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip.