Tilki ve Görgülü: Araba kaza yaparsa Türk popu bitiyor

Seren Serengil ve Cengiz Semercioğlu, Amerika’da tatil yapan genç popçular Aleyna Tilki ile Edis, tartışma yaratacak yeni paylaşımlarını yorumladı.

Pop müziğinin iki başarılı ismi Aleyna Tilki ile Edis Görgülü, dostluklarıyla dikkat çekiyor. Özel hayatlarında sık sık bir araya gelen iki genç popçu, sahne programlarında da birbirlerinin şarkılarını seslendiriyor. Yeni projeleri için çalışan Aleyna Tilki ile Edis şu günlerde Amerika’da…

Geçen günlerde yakın dostu Edis ile uçakta fotoğraf çektiren Aleyna Tilki, paylaştığı pozun altına “Uçak düşerse Türk popu bitiyor” yazmıştı. Bu iddialı paylaşım sosyal medyada günlerce tartışılmıştı.

Aleyna Tilki ile Edis, son olarak gittikleri Amerika’dan iddialı paylaşımlar yapmaya devam etti. İki kafadar, bu kez uçak yerine bindikleri arabada Türk popu ile ilgili gönderme yaptı. Aleyna Tilki, Edis’le Malibu’da çektiği videoda "Araba kaza yaparsa Türk popu bitiyor!" dedi.
Ardından iki popçu kahkaha attı.

Öte yandan 2000 doğumlu olan Aleyna Tilki’nin 13 yaşından önce attığı tweet'lerin silinmesi için twitter hesabının askıya ortaya çıktı. “Kinci twitter” sözüyle instagram sayfasından duruma isyan eden Aleyna Tilki, şu yazılı açıklamayı yaptı. 

“Aaabiiii twitter kimliğimi ve 2000'li olduğumu deşifre etti. 13 yaşımdan önce twıtter kullanıp kuralları ihlal ettiğim için hesabımı kapattı. Şu an yeniden açtım hesabımı... Çoğu tweet'im silindi. offf yaş 18 oldu bile ve hâlâ sorun yaşıyorum. Twitter bile yaşımla uğraşıyor bıktım.” 

14 Mayıs’ta askıya alınan hesabını 22 mayıs itibariyle geri alan Aleyna Tilki’nin 2005 doğumlu olan kardeşi Ayça Tilki’nin de geçtiğimiz yıl instagram’da yaş sınırına takıldığı ve sürekli hesabının askıya alınıp paylaşımlarının silindiği öğrenildi.

"O yaşlarda hep yaşımızı büyütmek, yaşımızdan fazla gözükmek isterdik. 16 yaşında assolistim. 16 yaşında olunur mu? Olunamaz. Türkiye'de ilk defa en genç assolistim. Sibel Can, 17- 18 yaşında oryantal olarak çıktı. Tüyler falan çok meraklıydık. 17 yaşındasın dimi? derlerdi. Hayır! 18 yaşındayım derdim. Hiç büyümeyi istemezdik. Şimdi de o verdiğimiz yaşlar varya mahkemeye, avukata diyorum ki hemen onları geri al.  Küçükken büyümek istiyorsun, büyükken küçülmek istiyorsun. Hiç kimse olduğundan memnun değil. Bu kurdukları "Uçak düşerse Türk popu bitiyor" cümlesini çok söylemeye başladınız. Döner dolaşır Allah korusun başınıza gelir. Bu cümleler çok tehlikeli. Bu ikisi 2 - 3 yıl sonra olmazsa çok büyük psikolojik çöküntüye uğrarlar. Çok çocuk sanatçılar bir an çıktı, devamı gelmedi. Türk popunu temsil etmek için sizin bir 20 yıl falan Ajda Pekkanlar, Erol Evginler, Sezen Aksular gibi olmalısınız. Onlar bile 'Türk popu biziz' demiyorlar."