Tinder katili mahkemede boğazını kesti

Tinder katili olarak bilinen Aubrey Trail, mahkeme salonunda suç ortağı olmakla suçlanan kız arkadaşı Bailey Boswell'ın masul olduğunu haykırdıktan sonra kendi boğazını kesti. ABD'de mahkeme salonunda yaşanan olay saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi.

Amerika'nın meşhur buluşma uygulaması Tinder'dan tanıştığı bir kadını öldürmekle suçlanan 52 yaşındaki Aubrey Trail isimli adama kız arkadaşı Bailey Boswell'in de yardım ettiği iddia edilmişti. 2017 yılının Kasım ayında işlenen cinayetin ardından ikili gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Davanın dün görülen duruşmasında kan donduran bir an yaşandı. İlk günden bu yana kız arkadaşı Bailey Boswell'ın suç ortağı olmadığını ve olaya karışmadığını ileri süren Tinder katili Aubrey Trail, dava görüşülmeye hazırlandığı sırada oturduğu yerden "Bailey masum ve hepinizi lanetliyorum" diye bağırdıktan sonra bir cisim ile kendi boğazını kesti.

Bailey Boswell (solda) ve Aubrey Trail
Bailey Boswell (solda) ve Aubrey Trail

Bir anda yerde kalan adama güvenlik görevlileri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sağlık ekipleri durumu stabil hale getirip hastaneye kaldırdı. Nebraska Wilber'da mahkeme salonunda yaşanan olayın ardından güvenlik tartışmaları yeniden başlarken, Trail'in sağlığına kavuşmasının ardından yargılanmasının devam edileceği açıklandı.

Sydney Loofe
Sydney Loofe

Olayın geçmişi

Trail ve Bailey ikilisi, Tinder aracılığıyla Sydney Loofe adında bir kadınla tanıştı. İkili genç kadını birlikte takılmak için davet etti. Gece yaşananların ardından kadın net olarak belirlenemeyen bir nedenle hayatını kaybetti. Ardından 15 Kasım tarihinde vücudu 14 parçaya bölünmüş halde Nebraska'daki Saline ilçesinde çeşitli yerlerde bulundu. Tiner aracılığıyla yapılan buluşmanın incelenmesinin ardından Trail ve Bailey çifti gözaltına alındı. İkili, genç kadını öldürdüklerini inkar etti.

Emniyet güçleri yaptıkları incelemede genç kadının vahşi bir katliama kurban gittiğini tespit etti. Ardından kadının kimliğine ulaşan polisler, telefon bilgilerinden son olarak Tinder aracılığı ile biriyle görüştüğünü buldu. Yapılan incelemede cep telefonunun sinyalininin ve konum bilgisinin son olarak zanlılar ile aynı noktada olduğunun belirlenmesinin ardından Trail ve Bailey ikilisi gözaltına alındı.