TIR dorsesinde 218 düzensiz göçmen yakalandı

Jandarma ekipleri şüphelendikleri TIR'ı durdurduğunda gözlerine inanamadı. TIR'ın dorsesinden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 218 düzensiz göçmen çıktı.

TIR dorsesinde 218 düzensiz göçmen yakalandı

Jandarma ekiplerinin Van'ın Erciş ilçesinde şüphelenip durdurduğu TIR'ın dorsesinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 218 düzensiz göçmen yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçenin Haydarbey mahallesinde bulunan Şeker Fabrikası kavşağında İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yol kontrol ve arama esnasında Van'dan Erciş istikametine giden bir tırdan şüphelenerek durdurdu.

Yapılan aramada tırın dorsesinde 142'si Afganistan, 33'ü Pakistan ve 43'ü Bangladeş uyruklu toplam 218 düzensiz göçmen olduğu görüldü.

Tır şoförü gözaltına alınırken, düzensiz göçmenlerin adli ve idari işlemler tamamlaınca Van İl Göç İdaresi Geri Gönderme merkezine teslim edileceği bildirildi.

Erciş Kaymakamlığı ve Belediyesi ile jandarma ekipleri, aç ve bitkin haldeki düzensiz göçmenler için seferber oldu. Kışla Mahallesindeki 12 Dev Adam Spor Salonu'na belediye otobüsüyle taşınan düzensiz göçmenlere, zabıta ekiplerince yemek ve çay ikram edildi.