Tiyatro sanatçısı, ölüme 16 saat kala kurtuldu!

48 saat içinde karaciğer nakli olması gereken tiyatro sanatçısı Melih Hakkı Karaman, trafik kazası geçiren bir kadının karaciğeri ile sürenin bitimine son 16 saat kala hayata tutundu.

Tiyatro sanatçısı, ölüme 16 saat kala kurtuldu!

İzmir'de yaşayana tiyatrocu Melih Hakkı Karaman, şubat ayında yaşadığı ateş, kusma ve titreme şikayetleri nedeniyle doktora başvurdu.

Karaciğerinin iflas ettiğini öğrenen Karaman'ın hayatı adeta alt üst oldu. Gerekli organ nakli için çalışmalar hızla başlatılırken Melih Hakkı Karaman için de zaman daralıyordu.

48 saat içinde nakil olması gerektiği sırada komaya girdi. Zaman hızla ilerlerken, 32. saatte Bursa'da kazada ölenen ve cüzdanında organ bağış kartı bulunan bir kadının organı İzmir'e getirildi ve nakil yapıldı.

Engelli tiyatrosu çalışmaları yaparken bir gün kendisinin de engelli olacağının aklına gelmediğini söyleyen Karaman, çok sevdiği mesleğine yeniden döndüğünde hem engelli tiyatrosuna hem de organ naklinin önemini anlatan projelere ağırlık vereceğini ifade etti.

"Organın sahibine her gün dua ediyorum"

Kendisine bağışlanan organın sahibine her gün dualar eden Karaman, "Allah o insanın mekanını cennet etsin. Her gün şükrediyorum, dua ediyorum. O nakil olmasaydı ben şu an hayatta olmayacaktım. Organ naklinin önemini insanlarımızın anlamasını istiyorum. Daha çok gencim. Yapmak istediğim şeyler var. Bu organ olmasaydı hiçbir şey yapamayacaktım. Nakil bekleyen binlerce insanın kulağı telefonda. Bir form doldurmak yeterli ve 5 dakikanızı bile almayacaktır. Dinen de organ bağışlamak caiz" diye konuştu.

Organ naklini teşvik için canla başla çalışıyor

Organ nakli sürecinin profesyonel bir ekip başarısı olduğunu dile getiren Karaman, "Ege Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Nurşen Altuğ ve Sinem Aras, Organ Nakli Servisi başta Prof. Dr. Murat Zeytünlü, Prof. Dr. Zeki Karasu ve ekibi Dr. Can Uç, Dr. Gürkan Uzun ve Dr. Ömer Ünalp olmak üzere tüm doktorlara ve tüm çalışanlarına sonsuz teşekkürler. Annem bağış olduktan sonra gözyaşları içerisinde organlarını bağışlamış. Çevremdeki herkes organlarını bağışladı. Ben de gördüğüm herkese organ naklinin önemini anlatıyorum" dedi.