Tokat, Yozgat, Sivas, Çankırı, Kastamonu... Korkunç tarih sizin için verildi. Acil yapmanız gereken bir şey var

Türkiye'de yılın ilk KKKA vakasının Gümüşhane'de görülmesinin ardından Tokat, Yozgat, Sivas, Çankırı, Kastamonu gibi illerimize önemli bir uyarı yapıldı. Mayıs ayı sonlarına doğru bu illerde de vakaların artacağı belirtilerek vatandaşların ilaçlama faaliyetlerine önem vermesi gerektiği ifade edildi. Ancak kene ilaçlaması bilindiği kadar o kadar da kolay değil.

Tokat, Yozgat, Sivas, Çankırı, Kastamonu... Korkunç tarih sizin için verildi. Acil yapmanız gereken bir şey var

Küresel ısınmanın derinden etkilediği Türkiye'de havalar bir türlü ısınmıyor. Fakat mayıs ayı sonuna doğru kesin işaret verildi. Mayıs ayından sonra havaların birden sıcaklaması bekleniyor. Havaların ısınmasıyla birlikte kene vakalarının da artışa geçeceği tahmin ediliyor. 

TOKAT VE ÇEVRE İLLERE UYARI

Her sene kene vakalarının ciddi oranda görüldüğü Tokat ve çevresindeki illerimiz Yozgat, Sivas, Çankırı, Kastamonu'ya da özel bir uyarı geldi. Bu illerimizde yaşayan vatandaşların kene ilaçlamasına özel olarak dikkat etmesi gerektiği kaydedildi. 

İLAÇLAMA FAALİYETLERİ OLDUKÇA ZOR

Kene mücadelesi zor, karışık ve uzmanlık gerektiren böcek ilaçlama uygulamalarının başında gelir. Eğer bahçenizde kene varsa keneyi temizletmek için muhakkak bir böcek ilaçlama firmasından yardım almanız gerekmektedir.