TOKİ'den kampanya! Son gün 19 Kasım

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyenler için ikinci kez başlattığı kampanya 19 Kasım'da sona erecek.

TOKİ'den kampanya! Son gün 19 Kasım

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), borcunu erken kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için 21 Ekim'de bu yılın ikinci yüzde 20 indirim kampanyasını başlattı. Kampanyaya katılmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 19 Kasım 2020 Perşembe gününe kadar ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

Kampanyadan şimdiye kadar 9 bin 972 kişi yararlandı. Vatandaşların 8 bin 745'i borçlarının tamamını kapatarak tapularını almaya hak kazandı. Bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşların da başvuruda bulunabildiği kampanya kapsamında, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yapılan peşin ödemelerde indirimden faydalanılabiliyor.

Peşin ödemede yüzde 20 indirim

Bu kapsamda borcunun tamamını kapatamayan bin 227 konut ve iş yeri alıcısı da yaptıkları peşin ödemelerle yüzde 20 indirimden yararlandı.

Kampanya şartlarına göre, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.