Olimpiyatlara sayılı günler kala Japonya'dan flaş karar!

Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlara sayılı günler kala Japonya'dan flaş bir karar geldi. Japonya Başbakanı kentteki OHAL'in olimpiyatların başlamasından bir ay önce yani 20 Haziran'da kaldırılacağını duyurdu.

Olimpiyatlara sayılı günler kala Japonya'dan flaş karar!

Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Japonya'dan OHAL ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Japonya, başkent Tokyo'daki virüse bağlı OHAL'in 20 Haziran'da sona ereceğini duyurdu. Japonya hükümeti, Olimpiyatların yapılacağı Tokyo'daki kısıtlamaları oyunların başlamasından bir ay önce kaldırma kararı aldı.

Pazar günü, olağanüstü hal dokuz ilde kaldırılacak, ancak hükümet en az 11 Temmuz'a kadar Tokyo'da ve diğer altı bölgede bazı kısıtlamaların devam edeceğinin altını çizdi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı John Coates, geçtiğimiz haftalarda yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Japonya'da uygulanan OHAL sürse bile 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın düzenleneceğini söylemişti.

Kovid-19 salgını yüzünden bir yıl ertelenerek 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihlerine alınan Tokyo Olimpiyatları'na, yaklaşık 15 bin sporcunun katılması bekleniyor.