Sıfır diye aldı, bakın ne çıktı!

İstanbul Esenyurt’ta yaklaşık 2 yıl önce sıfır olarak bayiden hafif ticari bir araç alan Tolunay Yatmaz karşılaştığı durum karşısında ne yapacağını şaşırdı.

Sıfır diye aldı, bakın ne çıktı!

Aracının çift şase numarası olduğunu öğrenen Yatmaz, mahkemeye başvurdu. Yatmaz, muayeneden geçemediği için binemediği aracı toz kapladı.

Olay, 2017 yılında Esenyurt’ta bayisi bulunan bir otomobil firmasında gerçekleşti. İddiaya göre, Yatmaz ailesi indirimli olan hafif ticari bir aracı sıfır olarak satın aldı. Tolunay Yatmaz, bir süre sonra aracında değişiklikler yaptı. Muayene tarihi gelen aracı istasyona götüren Yatmaz, karşılaştığı durum karşısında adeta şok oldu. Yatmaz’a muayene istasyonu görevlileri aracında 2 adet şase numarası olduğunu bu sebeple muayeneden geçmeyecekleri ifade etti. Aracını aldığı firmaya giden Yatmaz, burada aracın değiştirilmesi ya da fark ödeyerek yeni bir araç almak istediğini söyledi. Firma tarafından bu isteği olumsuz yanıtlanan Yatmaz ailesi mahkemeye başvurdu.

Tolunay Yatmaz konuyla ilgili şunları söyledi...

“Sıfır kilometre olan aracı bayide beğendik aldık. Araca masraf yaptık. Heves ettik aracı alırken. Daha sonra muayenesi geldi aracın ama araç muayeneden geçmedi. Bende sordum aracım neden muayeneden geçmedi diye. Onlar da dediler ki ‘araçta çift şase numarası var’. Nasıl olabilir diye sordular bende aracı sıfır aldım ikinci el almadım dedim. Herkes şaşırdı. Araba muayeneden geçmedi. Bana belge verdiler. Belgede ‘Tescil kuruluşuna bildirilmeden izinsiz şase numarası değiştirilmiş.

Şaşırdık tabi. Bayiye gittim araçta 2 tane şase numarası olduğunu söyledim. Onlar da şaşırdılar. Ben de bilmediğimi söyledim. Ben üretici firmaya bildirdim. Onlar da halledeceklerini söyleyip beni 2 hafta oyaladılar. Ben bu süreçte onlara uymadım ve ihbarname gönderdim. Ondan sonra bana dönüş yaptılar ve 5 tane ücretsiz bakım vereceklerini söylediler. Ben de kabul etmedim. Arabayı 45 bin liraya benden alabileceklerini söyledi bayi. Ben aracımı çektiğim gibi burada böyle duruyor. Mahkeme süreci devam ediyor aracın. Mağduruz, bekliyoruz.”

Bayii yetkilileri ise araçta fabrika çıkışlı bir hata olduğunu söyledi.