Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Tomris filmi hangi ülke yapımı?

Akan Satayev'in 2019 yapımı Tomrisfilmi bu akşam tv ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor. Oyuncu kadrosunda Almira Tursın, Yerkebulan Daiyrov, Aizhan Lighg, Ilez Badurgov ve Adil Akhmetov'un bulunduğu Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Tomris filmi hangi ülke yapımı?

Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Tomris filmi hangi ülke yapımı?

Bu akşam saat 20:00'de TRT 1 ekranlarında yayınlanması beklenen Tomris filminin detayları merak konusu oldu. 2019 yılında gösterime giren, yönetmen koltuğunda Akan Satayev'in oturduğu Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Çekimleri Kazakistan'ın Nur-Sultan şehrinde gerçekleşen filmin oyuncu kadrosunda Almira Tursın, Yerkebulan Daiyrov, Aizhan Lighg, Ilez Badurgov ve Adil Akhmetov gibi isimler yer alıyor. Türk Tomris Hatun ve Pers kralı Büyük Kiros hakkındaki hikayeyi anlatan Tomris filmi hangi ülke yapımı? Detaylar haberimizde...

Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Tomris filmi hangi ülke yapımı? - Resim : 1

TOMRİS FİLMİ KONUSU NEDİR?

Tomris, bozkırların efsanevi kraliçesi Tomiris’in hikayesini konu ediyor. Tomris, M.Ö 6. yüzyılda kocasının ölümü üzerine tahta geçmek zorunda kalır. Bu sırada İskit-Saka İmparatorluğu dağılmak üzeredir. Ancak onun askeri dehası, taktiksel ve siyasi becerileri imparatorluğun yeniden Orta Asya'nın hakimi haline gelmesini sağlar. Pers İmparatorluğu ile yaptığı savaşta ordusunu komuta eden Tomris, savaşı kazanıp Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı olarak adını Türk ve dünya tarihine yazdırır.

TOMRİS FİLMİ OYUNCULARI KİMDİR?

  • Almira Tursyn - Tomris
  • Aizhan Lighg - Sardana
  • Gassan Mesud - Kiros
  • Berik Aitzhanov - Kurtun
  • Adil Akhmetov - Argun
  • Erkebulan Dayirov - Kharasp
  • Azamat Satibaldi - Kavaz

 

Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Tomris filmi hangi ülke yapımı? - Resim : 3

TOMRİS FİLMİ HANGİ ÜLKE YAPIMI?

Bir Kazak filmi olan Tomris, Tomris Hatun'un doğumundan başlayarak Sakaları birleştirmesini, hükümdarları olmasını ve pers kralı Kiros'a karşı savaşını anlatır. Tomris filminin balrol oyuncusu Almira Tursyn, 15 bin kişi arasından seçildi. Ünlü oyuncu rolü için, profesyonel binicilik, okçuluk dersleri aldıp, kılıç ve bıçak kullanmayı öğrendi.

Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Tomris filmi hangi ülke yapımı? - Resim : 4

Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Tomris filminin çekimleri 2017'de başladı ve sahneler Kazakistan'ın farklı yerlerinde çekildi. Filmde, Massagetae halkı eski Türk dili, Pers halkı için ise Farsça konuşulmaktadır.

Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Tomris filmi hangi ülke yapımı? - Resim : 5

Film, Fransa’nın 26. L’Étrange Festivali’nde Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda Nouveau Tür Büyük Ödülü’nü aldı. Fakat çoğu İranlı seyirci, Pers kralı Kiros sebebiyle büyük övgüler alan filme, IMDb'de 1 puan verdi