TMO'dan fındık alımı için önemli uyarı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) fındık alımı için önemli bir uyarı geldi. Açıklamada “Kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos’ta başlanacak olup alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır” dendi.

TMO'dan fındık alımı için önemli uyarı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hafta sonu Ordu ziyareti sırasında açıklanan alım fiyatlarının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) açıklama geldi. 2022/2023 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarının yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre; Giresun kalite fırdık için 53 lira, levant kalite fındık için 52 lira ve sivri kalite fındık için 51 lira olduğu kaydedilen açıklamada, “Bakanlığımızın üreticilere vereceği destek ödemeleri (alan bazlı, mazot ve gübre) ile birlikte düşünüldüğünde ortalama fiyat 54 TL/Kg olacaktır. Ayrıca yüksek randımanlı fındığa geçmiş yıllarda olduğu gibi randıman farkı ilave edilecektir” dendi. 

Bu kapsamda TMO, fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamladığını bildirirken, açıklamada “Kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos’ta başlanacak olup alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır” uyarısı yapıldı.