"Trabzon'la ilgili konuşurken 1 kere değil 61 kez düşünüp öyle konuşun"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, son günlerde bazı belediye başkanlarının Trabzonlulara yönelik yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

"Trabzon'la ilgili konuşurken 1 kere değil 61 kez düşünüp öyle konuşun"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada bazı belediye başkanları ve bürokratların Trabzonluları hedef gösteren açıklamalar yaptıklarını belirterek "Esenler Belediye Başkanıyla başlayan, Kahramanmaraş Belediye Başkanıyla devam eden bu zincire Balıkesir Belediye Başkanı da eklenmiştir. Bu son hadiseden sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Belediye başkanlarınızı, Trabzon'la ilgili konuşurken 1 kez değil, 61 kez düşünüp konuşmaları hususunda gerekli uyarıları vakit geçirmeden yapın" şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da, Örs'ün konuşması üzerine söz alarak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın öğrencilerle konuşurken mizah sınırlarını aştığını ve Trabzonlu hemşehrileri üzdüğünü söyledi ve şunları kaydetti:

"Kabul etmiyoruz. Kaldı ki kendisi ne imam hatiplidir ne de Trabzonludur, 1 milyondan fazla vatandaşımızın yaşadığı Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Trabzonlu hemşehrilerimize yapılan bu haksızlığı asla kabul etmediğimizi ifade ediyoruz."

"Espriydi"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Üniversitesi'nde katıldığı 2. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu'ndaki yaptığı konuşmada söylediği "Bir makam sahibi olabilmek için ya Trabzonlu olacaksın ya da İmam Hatipli" cümlesinin espri olduğunu açıklamıştı.