"Daha önce Türkiye'den teklif almıştım"

Brezilyalı savunma oyuncu, Trabzonspor’da antrenman öncesinde özellikle takım savunması konusunda çalıştıklarını belirterek, Türkiye'den önceki yıllarda teklifler aldığını itiraf etti.

"Daha önce Türkiye'den teklif almıştım"

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Demir Grup Sivasspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor’da antrenman öncesinde savunma oyuncusu Vitor Hugo basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Brezilyalı oyuncu, özellikle takım savunması konusunda çalıştıklarını belirterek, “Buna odaklandık, adapte olduk. İlk maçlar istediğimiz gibi gitmedi. Özellikle son 3 maçtır iyi kapanmaya başladık. İyi savunma yapmaya başladık. Takım biraz daha sorumluluk almaya ve kompakt oynamaya başladı. Son maçlarda savunma üzerine yaptığımız çalışmalarla daha iyi sonuçlar almaya başladık. Buna ihtiyacımız vardı. Bu serinin olabildiğince devam etmesini istiyorum” diye konuştu. Türkiye'den önceki yıllarda teklifler aldığını ifade eden Vitor Hugo, şöyle devam etti:

“O zamanki görüşmelerde İtalya'ya gitme kararı almıştık. Bu kararımı orada oynayarak, tecrübeler kazanarak iyi bir karar aldığımı düşünüyorum. Daha önce de söylediğim gibi bir çok kulüpten teklif aldığım için Türkiye hakkında analizlerim ve araştırmalarım vardı. Nelerle karşılaşacağımı, hangi takımda oynayacağımı gelmeden önce biliyordum.

Trabzonspor gibi kulüpten teklif almak onur verici. Tarihini bir kenara bırakırsak, geçen sene bu takım son anda ligi ikincilikle bitirdi. Ligi kazanabilirdi, kupayı kazandı. Hala Süper Kupa'yı kazanma şansı devam ediyor. Doğrusu ne kadar büyük takıma geldiğimi, ne kadar önemli yerde olduğumun farkındayım. Kulübün beni buraya getirirken yaptığı fedakarlıkların bilincindeyim. Ben de saha içinde gösterdiğim performansla kulübün bana yaptığı fedakarlığın karşılığını vermek istiyorum. Buraya geldiğim ilk andan itibaren taraftarların bizden beklediklerinin farkındayım.

Aldığım mesajlar üzerinden bunun bilincinde olduğumuzu onlara göstermeye çalışıyoruz. Bizden istediklerini biliyoruz. Biz de neler yapabileceğimizi biliyoruz. Umuyorum bu birliktelik, başarı gösterecektir."