Tramvay’da dans eden balerinleri “çıplak insanlar var” diyerek polise ihbar etmişler

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarıyla birlikte hazırladığı proje kapsamında baleyi halka tanıtmak için sokağa taşıyan yönetmen Müge Ayyıldız, sanatçıların performansını icra ettikleri esnada birilerinin “burada çıplak insanlar var” diyerek ihbarda bulunduğunu duyurdu.

Tramvay’da dans eden balerinleri “çıplak insanlar var” diyerek polise ihbar etmişler

Ayyıldız, yaşanan olaya ilişkin “Polis geldi. ‘Burada çıplak vatandaşlar olduğu ihbarını aldık. Galiba sizsiniz’ dedi. Ne yaptığımızı anlatınca teşekkür edip, gülümseyerek gittiler” ifadelerini kullandı.

​Eski gazeteci, fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Müge Ayyıldız, Antalya Devlet Opera ve Balesinin 9 balerin ve baleti ile birlikte hem bale dansına dikkat çekmek hem de hiç bu dansı izlememiş insanları baleyle tanıştırmak için yaklaşık 3 yıl önce bir proje başlattı.

 Proje kapsamında bale dansını sokağa taşıdığını söyleyen Ayyıldız, ” ‘Halka sanatı gösterecek neler yapabilirim?’ diye düşündüm. Türkiye’de hiç opera ve bale izlememiş çok insan var. Hiç balerin ya da balet görmemiş insanlara baleyi anlatmak istedim. Kalabalık ortamlara sanatçıları götürerek fotoğraflar çektim” dedi.