Trendyol 2020’de 1,1 milyon kişilik istihdam yarattı

Trendyol, 10. yılında “Trendyol’un Türkiye Ekonomisine Etkileri” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Trendyol Kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu, "2020’de çoğunluğu KOBİ, 98 bin işletme ve 1,1 milyon bireysel satıcı Trendyol’da 347 milyon adet ürün sattı" dedi.

Trendyol 2020’de 1,1 milyon kişilik istihdam yarattı

Türkiye'de doğarak 10'uncu yılını tamamlayan e-ticaret platformu Trendyol, bağımsız araştırma kuruluşu Politika Analiz Laboratuvarı (PAL) tarafından gerçekleştirilen “Trendyol’un Türkiye Ekonomisine Etkileri” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Rapor ile ilgili açıklamalarda bulunan Trendyol Kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu, "Pandemi döneminde, platformumuzda satış yapan işletmelerin ve ihtiyaçlarını karşılayan müşterilerin artmasıyla Türkiye ekonomisine pozitif etkimiz daha da arttı" dedi.

Mutlu, "2020’de, büyük çoğunluğu KOBİ olan 98 bin işletmemiz ve 1,1 milyon bireysel satıcımız platformumuz üzerinden 347 milyon adet ürün satışı gerçekleştirdi" diye konuştu.

Mutlu şöyle devam etti: “Platformumuzda yer alan 98 bin satıcının 97 bini mikro işletme ve KOBİ, 1.205’i ise büyük işletmeler.  Satıcılarımız Trendyol’dan gelen siparişleri karşılamak için 360 bin kişiyi istihdam ediyor.  Bununla birlikte platformumuzda gerçekleşen satışlar ürün imalatı, kargo dağıtımı, paketleme, müşteri hizmetleri ve dijital pazarlama gibi birçok sektörü harekete geçiriyor. Trendyol bu yolla 708 bin kişilik dolaylı istihdam sağlıyor. 98 bin satıcımız ve bu dolaylı istihdam ile birlikte Türkiye ekonomisine toplam 1,1 milyon kişilik ek istihdam katkısı yapıyoruz. PAL, istihdam etkimizin 2023’te 2,4 milyon kişiye ulaşmasını öngörüyor.”

Trendyol 2020’de 1,1 milyon kişilik istihdam yarattı - Resim : 2

Satıcıların yüzde 90’ı cirosunu, yüzde 82’si istihdamını artırdı

Araştırma kapsamında yapılan satıcı anketlerinden çıkan sonuçları da paylaşan Mutlu, Trendyol ile çalışmaya başladıktan sonra satıcıların yüzde 90'ının cirosunu, yüzde 82'sinin istihdamını artırdığını belirtti. Mutlu, şöyle devam etti "Anket sonucuna göre satıcılarımızın yüzde 87'si genel performansının olumlu etkilendiğini, yüzde 80'i tüketicisini ve pazarını daha iyi tanıdığını, yüzde 77'si müşteri deneyimini iyileştirecek aksiyonlar aldığını belirtiyor. Ayrıca Trendyol sayesinde Covid-19 etkisini de sınırlı hissettiğini belirten satıcı oranı da yüzde 77.”