TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan Öğüt kimdir? Hilal Kaplan Öğüt kaç yaşında, nereli?

TRT'ye yönelik atamalar ve yönetim yapısına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan TRT Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Peki; Hilal Kaplan Öğüt kimdir?

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan Öğüt kimdir? Hilal Kaplan Öğüt kaç yaşında, nereli?

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nun yönetim yapısında değişikliğe gidildi ve görevlere yeni atamalar yapıldı. Bu kapsamda Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan Öğüt TRT Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Peki; TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan Öğüt kimdir?

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan Öğüt kimdir? Hilal Kaplan Öğüt kaç yaşında, nereli? - Resim : 1

HİLAL KAPLAN ÖĞÜT KİMDİR?

15 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul'da doğan Hilal Kaplan, Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. 2004 yılında Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünü tamamlayan Kaplan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisansa başladı.

Yüksek lisansa devam ederken hem okulunda hem de sivil toplum örgütlerinde siyasi faaliyetlerde bulundu.

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan Öğüt kimdir? Hilal Kaplan Öğüt kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

27 Şubat 2008 tarihinde başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılmasının ardından iki başörtülü arkadaşı ile birlikte ''Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir: Biz henüz özgür olmadık'' başlığı ile manifesto niteliğinde bir metin yayınladı.

A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun yönettiği ''Her Yöne 80 Dakika'' adlı tartışma programında yorumculuk yapan Hilal Kaplan Öğüt, Sabah Gazetesi'nde yazarlık yapmaktadır.

Hilal Kaplan, 2007 yılında kendisi gibi gazeteci olan Süheyb Öğüt ile evlendi.