TRT Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Kurt kimdir? Doç. Dr. Veysel Kurt kaç yaşında, nereli?

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'na (TRT) yönelik atamalar gerçekleştirildi. Doç. Dr. Veysel Kurt, TRT Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Peki, SETA araştırmacıları arasında yer alan Veysel Kurt kimdir?

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Kurt kimdir? Doç. Dr. Veysel Kurt kaç yaşında, nereli?

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'na (TRT) yen atamalar yapıldı. Ayrıca TRT'nin yönetim yapısında da değişikliğe gidildi. TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü fonksiyonları ayrıldı. TRT Yönetim Kurulu üye sayısı da 7'den 9'a çıkarıldı. TRT Yönetim Kurulu Üyeleri içinde Veysel Kurt da bulunuyor. Veysel Kurt TRT Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Peki Veysel Kurt kimdir?

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Kurt kimdir? Doç. Dr. Veysel Kurt kaç yaşında, nereli? - Resim : 1

VEYSEL KURT KİMDİR?

Veysel Kurt Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur.

Veysel Kurt İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı'nda başladığı yüksek lisansını 2009 yılında bitirdi. 

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Kurt kimdir? Doç. Dr. Veysel Kurt kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

Doktora çalışmasını İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı'nda 2016 yılında tamamladı. Ortadoğu'da otoriteryenizm, demokratikleşme, asker-sivil ilişkileri konularında ulusal ve uluslararası dergilerde çalışmaları yayımlanmıştır.

Doç. Dr. Veysel Kurt, siyaset bilimi alanında çeşitli makalelere sahiptir.

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Kurt kimdir? Doç. Dr. Veysel Kurt kaç yaşında, nereli? - Resim : 3

Veysel Kurt iyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.

SETA'nın uluslararası ilişkiler uzmanlarından Veysel Kurt, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak ABD ve Avrupa Birliği'nin takındığı iki yüzlü tavrı eleştirerek “Washington'ın da Brüksel'in de bu konuda oldukça kötü bir sınav verdiğini” söylemişti.