Trump’a Google'dan kötü haber; uygulama onay alamadı

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın kurduğu sosyal medya platformu Truth Social, Google Play için onay alamadı.

Trump’a Google'dan kötü haber; uygulama onay alamadı

Google, platformun uygulamasının fiziksel tehditler ve şiddete teşvik gibi içerikleri yasaklayan politikalarını ihlal ettiğini söylüyor.

Dijital devi Google, Android telefonları olan kullanıcıların uygulamayı indirmesini zorlaştırıyor. Truth Social'ın CEO'su Devin Nunes, daha önce Google'ı "tekel" olarak adlandırmıştı. Uygulama, Apple'ın App Store'unda şubat ayında piyasaya sürüldü ancak kullanıma sunma sorunlarla doluydu.

Trump’a Google'dan kötü haber; uygulama onay alamadı - Resim : 1Truth Social, uygulamaların büyük çoğunluğunun Android telefonlara indirildiği Google Play'de mevcut değil. Uygulamanın CEO'su, uygulamanın kullanılabilir olup olmayacağına ilişkin kararın "Google Play Store'a bağlı" olduğunu söyledi. Ancak Google, kurallarına uymanın Truth Social'a bağlı olduğunu söylüyor.

Trump’a Google'dan kötü haber; uygulama onay alamadı - Resim : 2Bir Google sözcüsü BBC'ye verniş olduğu demeçte; "19 Ağustos'ta Truth Social'a standart politikaların çeşitli ihlallerini bildirdik. Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği denetlemek için etkili sistemlere sahip olmak, herhangi bir uygulamanın Google Play'de yayınlanması için hizmet şartlarımızın bir koşuludur" diye konuştu.

Google, sorunların nasıl çözüleceği konusunda Truth Social'a tavsiye sunduğunu söyledi. Truth Social ve Donald Trump tarafından yorum talebine yanıt vermedi.