Trump'a İran freni

ABD’de İran gerilimi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.  ABD Başkanı Trump İran'a karşı bir askeri müdahale için artık kongreden onay almak zorunda. Yasa tasarısı 170’e karşı 251 oyla kabul edildi.

Trump'a İran freni

ABD Temsilciler Meclisi bugün Trump’ın İran’a yönelik herhangi bir askeri müdahale adımından önce Kongre’nin onayını almasını öngören ve Kongre’de her iki partinin de desteğini alan yasal düzenlemeyi oyladı. Düzenleme, 170’e karşı 251 oyla kabul edildi.

ABD - İran Gerginliği nasıl tırmandı?

ABD’nin Mayıs 2018’de nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilerek yaptırımları yeniden uygulamaya başlamasından sonra Tahran-Washington hattında gerginlik yaşanıyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun geçen ay ABD’ye ait insansız hava aracını (İHA) Hürmüz Boğazı üzerinde vurarak düşürmesinden sonra söz konusu gerginlik tırmanmıştı. İran, İHA’nın “hava sahası ihlali nedeniyle vurulduğunu” savunurken, ABD ise uçağın “uluslararası hava sahasında vurulduğunu” öne sürüyor.

Saldırı emrini durdurduğunu açıklamıştı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik hava saldırısına onay verdiğini ancak 150 civarında İranlının ölebileceği bilgisini alınca, saldırı emrini durdurduğunu açıklamıştı.