Trump'tan "beyaz ırkçılığın" kınanması çağrısı

Trump, hafta sonu gerçekleştirilen saldırılara ilişkin atıfta bulunarak ‘beyaz Irkçılığın’ herkes tarafından kınanması gerektiği çağrısında bulundu. Trump, benzer saldırılar düzenleyen saldırganların idam edilmesi için yasa tasarısı hazırlanması talimatını verdiğini söyledi.

Trump'tan "beyaz ırkçılığın" kınanması çağrısı

Trump, hafta sonu El Paso ve Dayton kentlerinde düzenlenen 29 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili Beyaz Saray’da açıklamalarda bulundu.

Esnek silah yasasına dikkat çekti

Trump, ülkedeki silah satışına dair daha sıkı bir geçmiş sorgulaması öngören bir yasa istediğini söyledi.

Yasayla ilgili herhangi bir bilgi vermeyen Trump, açıklamasında “Acil çözümle hareket etme sözü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

İdam için yasa tasarısı talimatı

Trump El paso ve Dayton gibi benzer saldırılar düzenleyen saldırganların hızlıca idam edilmesi için kongreye yasa tasarısı hazırlanması talimatını verdiğini kaydetti.

“Beyaz ırkçılığı kınamalı”

Trump ayrca, El Paso saldırganının saldırı öncesinde sosyal medya hesabından ırkçı söylemler içeren manifesto yayımlamasına dikkat çekerek, "Milletimiz tek bir ses olarak, nefreti, bağnazlığı ve beyaz ırkçılığı kınamalı. Bu şeytani ideolojilerin yenilmesi gerekiyor" dedi.