Trump: Bağdadi öldü

ABD Başkan Donald Trump’ın sosyal medyadan yaptığı “Az önce çok büyük bir şey oldu” açıklaması merak uyandırmıştı. Trump'ın bu tweeti DEAŞ lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin öldürüldüğü şeklinde yorumlanmıştı. Trump beklenen açıklamasını yaptı ve Bağdadi'nin öldüğünü duyurdu.

Trump: Bağdadi öldü

Suriye'nin İdlib bölgesinde ABD operasyonunda öldüğü iddia edilen DAEŞ lideri Ebubekir el Bağdadi ile ilgili ABD Başkanı Donald Trump açıklama yaptı. Trump, "DAEŞ'in lideri ve kurucusu El Bağdadi öldü. ABD personeli harikaydı, hiçbir personelimizi kaybetmedik" dedi.

"Türkler nereye gittiğimizi biliyordu"

Trump ayrıca, "Türkiye nereye gittiğimizi biliyordu, hiç sorun olmadı, çok yardımcı oldular, harikaydı” değerlendirmesini yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, DAEŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin Suriye’de düzenlenen operasyonla ölü ele geçirildiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, "DAEŞ'in lideri ve kurucusu El Bağdadi öldü. İntihar yeleğini patlatarak kendisini ve üç çocuğunu öldürdü. ABD personeli harikaydı, hiçbir personelimizi kaybetmedik" dedi.

 ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından, "Az önce çok büyük bir şey oldu" şeklinde açıklama yaptı. Beyaz Saray,  Trump'ın bu konuyla ilgili büyük bir açıklama yapacağını duyurmuştu.

- MSB: Operasyon öncesi ABD ile görüşüldü

Milli Savunma Bakanlığı'nda yapılan açıklamada da "ABD tarafından İdlib’e dün gece yapılan operasyon öncesinde askerî makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur." denildi.

Öte yandan, sosyal medyada İdlib'de gerçekleştirilen ve Bağdadi'nin öldürüldüğü gizli operasyona ait olduğu iddia edilen görüntüler paylaşıldı.