Trump'tan Pentagon'a Amazon freni

Trump, Pentagon’un aralarında Amazon’unda finale kaldığı 10 milyar dolarlık ihaleyi askıya aldı.

Trump'tan Pentagon'a Amazon freni

Açıklama Pentagon Sözcüsü Elissa Smith tarafından yapıldı. Açıklamaya göre bakanlık, ihaleyle ilgili süreçler tamamlanana kadar herhangi bir karar verilmeyeceğini duyurdu.

Ancak Amerikan basınında yansıyan haberlerde Trump’ın ihaleyi “yeniden gözden geçirme kararı” verdiği belirtildi. Savunma Bakanı Mark Esper bu kararı Trump'ın Amazon'a yönelik endişelerini dile getirmesinin ardından aldığı belirtildi.

Microsoft ve Amazon’un finale kaldığı ihaleyi, Amazon’un kazanmaya yakın olduğu ve Trump'ın bu durumdan memnun olmadığını dile getirdiği kaydedildi.

Washington Post gazetesinin de sahibi olan Jeff Bezos ile yıldızı barışmayan Trump'ın, askeri hassas bilgilerin de içinde yer aldığı projenin Amazon'a gitmesini istemediği belirtildi.

Cumhuriyetçi senatörler de beyanda bulunmuştu

İhale öncesi bazı Cumhuriyetçi senatörler, Amazon'un ihaleyi kazanmasından endişe duyduklarını ifade eden beyanlarını iletmişlerdi.

Bedeli 10 milyar dolar

Pentagon tarihinde "alanında ilk" olarak nitelendirilen ve 10 yıl boyunca faaliyette kalması planlanan bulut bilişim ihalesinin bedelinin 10 milyar dolar olduğu kaydedilmişti.