TSK’nın yeni gözdesi o! Türkiye'nin milli denizaltısı geliyor: Bu yıl görünür olacak

STM tarafından geliştirilen milli denizaltı STM500, bu yılki çalışmalarla görünür hale gelecek. 2023 yılında STM500'ün tasarım çalışmalarının tamamlanması ve test üretimlerinin yapılması planlanıyor.

TSK’nın yeni gözdesi o! Türkiye'nin milli denizaltısı geliyor: Bu yıl görünür olacak

Türkiye’de faaliyet gösteren Savunma Sanayii şirketlerinden (STM), milli denizaltı STM500 ve Alpagu İHA için yoğun olarak çalışmaya devam ediyor. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, her iki projenin de geldiği son noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

STM500’DE SEVİNDİREN HABER GELDİ

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, gelinen son noktayı açıklarken milli denizaltı STM500 için de sevindiren haberi verdi.

TSK’nın yeni gözdesi o! Türkiye'nin milli denizaltısı geliyor: Bu yıl görünür olacak - Resim : 1

Dünyada kendi denizaltısını tasarlayıp üretebilen 5-6 ülke olduğuna işaret eden Güleryüz, STM500 ile Türkiye'nin bu ülkeler arasına girmesini ümit ettiklerini belirtti. Güleryüz, konuşmasına şöyle devam etti:

"YURTDIŞINDAN BÜYÜK İLGİ VAR"

"Tasarımı büyük ölçüde bitti. Detay tasarımı imalat aşamasında bile devam edecek. Bir taraftan mukavim tekne denilen denizaltının dış kısmının test üretimine başladık. Burada amacımız bir taraftan şu; Türkiye'de özel sektör tarafından mukavim tekne üretiminin yapılabileceğini göstermek. Özel bir yerde bu faaliyetleri yürütüyoruz. 2023 yılında STM500'ün test üretimini devam ettireceğiz. Farklı müşterilerden, özellikle yurt dışından STM500'e çok yoğun ilgi var. Onlarla beraber bir proje modeli oluşturma gibi hususlar da konuşuluyor ama biz STM olarak beklemeden kendi öz kaynaklarımızla da olsa yapabileceğimiz kadar STM500'ü ete kemiğe büründürme ve mümkün olan en kısa sürede yüzdürme motivasyonundayız. 2023, özellikle STM500 özellikle son derece yoğun geçecek."

BU YIL GÖRÜNÜR OLACAK

Güleryüz, bu yıl yürütülecek çalışmalarla STM500'ün daha görünür hale geleceğini kaydetti. Diğer yandan Alpagu İHA için de önemli gelişmeler paylaşıldı.