TÜİK'e gidip içeri alınmayan Kılıçdaroğlu'na Soylu'dan sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'TÜİK'ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" paylaşımı sonrası TÜİK'e gitmiş ve kuruma girememişti. Kapı önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu'na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sert bir tepki geldi.

TÜİK'e gidip içeri alınmayan Kılıçdaroğlu'na Soylu'dan sert tepki

TÜİK'in önünde kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu daha sonra bir de tweet atmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu attığı tweet ile Kılıçdaroğlu'na sert bir yanıt verdi.

Soylu açıklamasında  "Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez" dedi.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu,  TÜİK binası önendeki açıklamasının ardından Twitter üzerinden yaptığı açıklama, "Randevu vermeyen TÜİK’e gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar!" ifadelerini kullanmıştı. 

İçişleri Bakanı Soylu'nun yanıtı gecikmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gitmesiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı. Soylu, "Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez" dedi.