Amerikan Başkanı Trump'a ağzına geleni söyledi

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Tulsi Gabbard, Amerikan Başkanı Trump'a tepkisini gösterdi. Ancak eleştirinin dozunu biraz fazla kaçırınca ağza alınmayacak sözler sarf etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'daki petrol tesislerine düzenlenen saldırı sonrası ''Riyad'tan gelecek teyide göre, hedefe kilitliyiz ve silahlarımız dolu'' açıklamasını yapmıştı.

Trump'un sözlerine ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Tulsi Gabbard tepki gösterdi. Suudi Arabistan için islamcı diktatör ifadesini kullandı.

Gabbard şu sözleri kullandı:

"Dün Başkan Trump, ordunun ve üniformalı kardeşlerimin Suudi Arabistan İslamcı Krallığı'nın diktatörü Prens Muhammed bin Salman'ın emri altında görev yapmalarını teklif etti.
 
Sayın Başkan, bildiğiniz gibi asla size veya ailenize karşı nefret dolu söylemlerde bulunmadım ve asla yapmam ama, askeri varlıklarımızı Suudi Arabistan diktatörüne uygun gördüğü şekilde kullanmak için teklif etmeniz bir ihanettir.
 
Üniformalı kardeşlerim Suudi Arabistan’ın İslamcı diktatörü için değil, ülkemiz için hayatını vermeye hazır.Gururlu askerlerimizi Suudi Arabistan Prensi'ne peşkeş çekebileceğinizi düşünmeniz utanç verici ve bir kez daha baş komutanımız olmaya uygun olmadığınızı gösteriyor.
 

Bir Kongre üyesi ve bir asker olarak, ben ve bütün kardeşlerim üniformalı olarak Amerikan halkını ve Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nı korumak ve savunmak için yemin ettim. Başkan Trump, sözleriniz ve eylemleriniz üniformalı erkek kardeşlerime, Amerikan halkına ve Anayasamıza ihanet ediyor. Hizmet arkadaşlarım ve ben sizin o..... değiliz. Sen de bizim p.... değilsin."

Meclis Üyesi ABD Başkanını vatana ihanet etmekle suçladı. Eleştirinin dozunu aştı. Tulsi Gabbard'ın sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklama, ABD'de bomba etkisi yarattı.