Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı yolları kapatırken, bazı illerde ise okullar tatil edildi. İşte il il son durum...

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden 'yol durumu' açıklaması

Karayolları Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde yolların trafiğe kapatıldığını, Ankara-İstanbul ve Ankara-Afyon-İzmir gibi önemli yol kesimlerinin ise trafiğe açık olduğunu duyurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü, ülkenin bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışı sonrası güncel yol durumuna ilişkin açıklama yaptı. 446 kar mücadele merkezinde, 10 bin 916 makine-ekipman ve 12 bin 645 personel ile kar mücadelesi yürütüldüğü belirtildi. Çalışmalarda kullanılmak üzere 540 bin ton tuz, 340 bin metreküp tuz agregası, kritik kesimler için 8 bin ton kimyasal buz çözücü ve tuz çözeltisi ile 700 ton ürenin karla mücadele merkezlerinde depolanarak kullanıldığı belirtilerek, "Ayrıca yollarımızda tipi ve esinti nedeni ile trafik akışının güçleştiği veya kapandığı kesimlere 822 kilometre kar siperi yapılmıştır. Genel müdürlüğümüz bünyesinde kurulmuş olan karla mücadele merkezinde; güzergah analizi, karla mücadele çalışmaları, açılan ve kapanan yollar ve anlık trafik monitörler üzerinden takip edilmektedir. Kameralar aracılığıyla Genel Müdürlükten ve Bölge Merkezlerinden hava ve yol durumları izlenmektedir. Bütün karla mücadele aracı kameralarla ve Araç Takip Sistemleri ile takip edilmekte, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda müdahale edilip ilgililerle koordinasyon sağlanmaktadır" denildi.

Trafiğe kapanan yollar

Açıklamada, saat 12.30 itibarıyla güncel yol durumuna ilişkin şunlar kaydedildi: 

"Ankara-İstanbul Yolu'nda trafik; İstanbul yönünde açık ve akıcı devam etmektedir. Ankara yönünde ise Çaydurt-Yeniçağa Kavşakları arasında 5 kilometre boyunca konvoy oluşmuş olup, trafik ağır hareket etmektedir. Düzce ve Sakarya Valilikleri ile koordineli olarak bu kesimde TIR geçişine izin verilmemektedir. Konvoyun 2- 3 saat içerisinde eritilmesi planlanmakta olup, trafiğin eritilmesiyle yol TIR geçişlerine de açılacaktır. Bu kesim dışında Ankara yönündeki trafik açık ve akıcıdır. Bölgede yoğun kar yağışı devam etmekte ve gece 24.00’e kadar sürmesi beklenmektedir. Bahçe-Nurdağı Otoyol kesimi her iki yönde kapalıdır. Bingöl-Diyarbakır Yolu saat 08.35 itibarıyla ulaşıma kapanmıştır. Arapgir-Kemaliye Yolu 08.20 itibarıyla ulaşıma kapanmıştır. Arapgir Divriği yolu kapalıdır. Bitlis Van Yolu 10.45 itibarıyla kapatılmıştır. Van Gürpınar 10.45 itibarıyla yolu kapatılmıştır. Muş Tatvan Yolu saat 10.00 itibarıyla kapatılmıştır. Kağızman Ağrı Yolu kapatılmıştır."

Açıklamada ayrıca Ankara-İstanbul, Ankara-Afyon-İzmir, Ankara-Konya-Antalya, Ankara-Bursa, Ankara-Sivas-Erzincan, Ankara-Kayseri-Malatya-Elazığ, İstanbul-Edirne, Karadeniz Sahil Yolu, Ankara-Kastamonu başta olmak üzere önemli yol kesimlerinin trafiğe açık olduğu kaydedildi.

 

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 1

İşte il il durum

Bolu Dağı ulaşıma açıldı 

TEM yolunun Bolu Doğu gişeleri ile Yeniçağa arasında TIR’ların kayması sonucu saat 11.30 sıralarında kapanan Ankara yönü, araçların çekilmesiyle saat 12.30 sıralarında yeniden ulaşıma açıldı. Araç kuyruğu nedeniyle yolda ulaşım, güçlükle sağlanıyor. 

Öte yandan D-100 yolu Bolu geçişinin Çaydurt ile Gerede kesimlerinde, TIR’ların kayması sonucu kapanan Ankara yönünün de ulaşıma açılması için çalışmalar sürdürülüyor. 

Karadeniz'de 1644 köy ve mahalle yolu kapandı, okullar tatil

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 1644 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Artvin, Giresun, Samsun ve Sinop'ta ise eğitime ara verildi.

Doğu Anadolu'da 1896 köy yolu kardan kapandı

Doğu Anadolu'da gece başlayan ve etkisini artırarak sürdüren kar yağışı sebebiyle 1896 köy yolu ulaşıma kapandı. Yağış sebebiyle Ağrı'da kar kalınlığı yarım metreye yaklaşırken, Muş'ta 39, Ardahan'da 27, Erzurum'da ise 14 santimetre olarak ölçüldü. 

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 2

Bir süreden beri bölgede etkili olan Sibirya soğukları, dün geceden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Başta Erzurum olmak üzere bölge illerinde gece başlayan kar yağışı zaman zaman etkisini artırarak sürdürdü. Yarın sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen yağış sebebiyle Ağrı'da kar kalınlığı yarım metreye yükseldi. Muş'ta 39 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı Ardahan'da 27, Erzurum'da 14, Kars'ta 6, Erzincan'da 5, Iğdır'da ise 2 santimetre olarak ölçüldü. 

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 3

Bölgede etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle Ağrı'da 191, Ardahan'da 8, Erzincan'da 400, Erzurum'da 879, Iğdır'da 44, Kars'ta 108, Muş'ta ise 266 köyün yolu ulaşıma kapandı. Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, diğer illerde ise il özel idaresi ekipleri, kardan kapanan yolları ulaşıma açmak için çalışmasını sürdürüyor. 

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu'da kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıkları da yükseldi. Meteorolojiden alınan verilere göre en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da -17, Ardahan -13,6 Erzincan -4,6, Erzurum -9,6, Iğdır -5,8, Kars -12,6, Muş -10.8 oldu.

Gaziantep

Gaziantep'te, dün başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı nedeniyle yollar trafiğe kapandı. Çok sayıda aracın kaydığı yollarda mahsur kalan 1350 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Kentte, dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle yollar kapanınca toplu taşıma araçları seferlerini durdurdu. Kendi araçlarıyla evlerine ulaşmak isteyenler büyük güçlük yaşadı. Birçok kişi de yürüyerek evlerine ulaştı.

Gaziantep'in, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis ile bağlantısını sağlayan yollarda yağış nedeniyle birçok araç kaydı. Gaziantep- Adana otoyolunun 50'nci kilometresinde kayan TIR'ların yolu kapatması sonucu ulaşım durdu, yüzlerce araçta çok sayıda kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan kişiler, ekiplerin çalışması sonucu saatler sonra kurtarıldı.

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 4

Kayan ve kaza yapan araçlar nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı yollarda mahsur kalan 1350 kişinin bölgelerden tahliye edilerek kurtarıldığı bildirildi.

Gece boyu oluşturulan kriz merkezinde gelişmeleri takip eden Gaziantep Valisi Davut Gül, "Kaymakamlarımızın koordinasyonunda emniyet, jandarma, AFAD ve diğer kamu kuruluşları iş birliğiyle 1350 hemşehrimiz kurtarılmış olup 5 bin 400 kişiye kumanya dağıtılmıştır. Yollarda çok sayıda araç mahsur kalmış olup kurtarma çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Bingöl merkezinde kar kalınlığı 20 santimi geçti

Bingöl'de etkili olan yağış sonrası kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi aştı. Hem şehir içi hem de şehirlerarası ulaşımında aksamalar yaşanıyor.

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 5

Kar kalınlığının kent merkezinde yer yer 20 santimetreyi bulduğu Bingöl'de, yağışa hazırlıksız yakalanan sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Hem şehir içi hem de şehirlerarası ulaşımında aksamalar yaşanırken, belediye ekipleri beyaza bürünen yollarda kar küreme çalışması başlattı. Kar temizleme çalışmaları aralıksız sürerken, yağışa sevinenler cep telefonları ile selfie yaptı.

Sivas'ta 780 yerleşim yerine ulaşım yok

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 780 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Beyaza bürünen kent meydanında ise güzel görüntüler ortaya çıktı.

Kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece boyunca etkisini sürdürdü. Sabaha kadar devam eden yağış, ulaşımda aksamalara neden oldu.

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 6

Kent merkezinde sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, belediye ekipleri de ana yollar ile mahalle aralarında kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışı nedeniyle il genelinde köy ve mezralardan oluşan 780 yerleşim yerinin yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı 136 kişilik personel, 93 araçla kapalı yolları açmak için çalışma başlattı. 

Elazığ'da 547 köy yolu kardan kapandı

Elazığ'da, kar yağışı nedeniyle 547 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 7

Kentte dünden beri etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerdeki 547 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin, kapanan yolların açılması için başlattığı çalışmalar da sürüyor. Uzuntarla köyü yolunda mahsur kalan kamyon sürücüsü ise ekipler tarafından kurtarıldı.

Diyarbakır'da kar kalınlığı 25 santimi geçti, 33 köy yolu ulaşıma kapandı

Diyarbakır'da dünden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle 33 köy yolu ulaşıma kapandı Şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda da aksamalar yaşandı. Kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 25 santimetreyi geçti.

Kentte dün saat 15.00 sıralarında başlayan, gece boyunca da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 25 santimi geçerken cadde ve sokaklar kapandı. Belediye ekipleri gece bolunca birçok noktada tuzlama çalışması yaptı. Çocuklar ise sokaklara çıkarak kar topu oynadı. Polis ekipleri, ana arterlerde devriye görevi yaparak, megafonla sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 8

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri cadde ve sokakların temizlenmesi için çalışma başlattı. Ekipleri denetleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, şu ana kadar ilçede kar yağışından dolayı ulaşımda aksama yaşanmadığı bilgisini vererek, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

AFAD'dan Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için 'çığ' uyarısı

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğunu, bu bölgelerde zorunlu olmadıkça yola çıkılmaması gerektiğini belirtti. 

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, ülke genelindeki aşırı kar yağışları nedeniyle Bolu, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Artvin, Diyarbakır, Bingöl ve Osmaniye'de ulaşımda aksamalar ve kazalar meydana geldiği belirtilerek, "Mahsur kalan vatandaşlarımıza yardım ulaştırılması ve kapalı bulunan yolların açılması için AFAD koordinasyonunda, karayolları, jandarma, belediye, il özel idare, Türk Kızılay, Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) çalışmaları dün geceden bu yana aralıksız devam ediyor" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, yağışların çarşamba günü Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi. Ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu vurgulanıp, meteorolojik uyarıların takip edilerek, zorunlu olmadıkça yola çıkılmaması istendi.

Elazığ'da yolda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan 5 kişi, jandarma ekiplerince kurtarıldı.

Kurtarılan kişiler yol kontrol noktasına getirilerek ısınmaları sağlandıktan sonra evlerine bırakıldı.

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 9

Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönü trafiğe kapandı

Etkisini artıran kar yağışı nedeniyle trafik ekipleri D-100 karayolu Elmalık kavşağında tırları geri döndürerek Bolu Dağı yönüne gitmelerine izin verilmiyor.

Etkisini artıran kar yağışı nedeniyle trafik ekipleri D-100 karayolu Elmalık kavşağında tırları geri döndürerek Bolu Dağı yönüne gitmelerine izin verilmiyor.

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 10

İşte, 20 Ocak 2022 kar tatili olan iller ve ilçeler listesi;

Düzce’de eğitime kar engeli

Düzce’de dün başlayan etkisini sürdüren gün boyu sürdüren kar yağışı nedeniyle il genelinde 20 Ocak Perşembe günü 1 gün süreyle eğitime ara verildi.

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, il ve ilçelerde devam eden yoğun kar yağışı ile olumsuz hava koşulları nedeniyle her tür kademedeki resmi, özel okul ve kurumlarda eğitim ve öğretimin 20 Ocak Perşembe günü tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı da duyuruldu.

Kars'ta okullar tatil

Valilikten yapılan açıklamada, il ve ilçelerde devam eden yoğun kar yağışı ile olumsuz hava koşulları nedeniyle, il genelinde eğitim öğretimin 19 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bingöl’de okullar yarın da tatil edildi

Bingöl’de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Bingöl valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşuları nedeni ile il merkezi ve tüm ilçelerdeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde 20 Ocak Perşembe günü eğitim öğretime 1 günlük ara verildiği belirtildi.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Bitlis'te yoğun kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi

Bitlis ve ilçelerinde yoğun kar ve tipi nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi.

Kent genelindeki tüm eğitim kurumlarında 20 Ocak Perşembe günü eğitime ara verildiği aktarılan açıklamada, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacakları kaydedildi.

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 11

Mardin'de kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi

Mardin'de etkili olan kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Vali Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okulların yarın tatil edildiğini belirtti.

Demirtaş, engelli ve hamile personelin de bir gün idari izinli sayılacağını aktardı.

Adıyaman'da okullar tatil edildi

Adıyaman'da kar yağışı sonrası oluşan buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildiği açıklandı.

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 12

Adıyaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, ulaşımdaki aksaklıklar nedeniyle tatil kararı alındığı belirtilerek, "İlimiz genelindeki yoğun kar yağışına bağlı olarak yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime 20 Ocak 2022 Perşembe günü de ara verilmiştir. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile kamu personelleri de aynı gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

Elazığ’da okullar yarın da tatil edildi

Elazığ’da yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil edildiği bildirildi.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, devam eden kar yağışı ve arkasından beklenen buzlanma nedeniyle 20 Ocak Perşembe günü de resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime ara verilmesine karar verildiğini, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağını açıkladı.

Iğdır'ın bazı yerlerinde eğitime kar tatili arası

Iğdır’da yoğun kar yağışı nedeniyle Tuzluca ilçesi ve merkeze bağlı 8 köyde eğitime 1 gün ara verilirken, kapanan 44 köy yolunu açmak için çalışmalar devam ediyor.

Kahramanmaraş'taki okullarda kar tatili 1 gün daha uzadı

Kahramanmaraş’ta eğitime kar engeli 20 Ocak Perşembe günü de devam edecek.

Kahramanmaraş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle verilen eğitim öğretim arası bir gün uzatıldı.

Kahramanmaraş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Mevcut hava şartları ve devam eden kış koşulları nedeniyle 20 Ocak 2022 Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığına bağlı il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellerden hamile ve engelli olanlar da bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır” denildi.

Açıklamada, vatandaşların meydana gelebilecek buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklarla yüksek kesimlerdeki çığ tehlikesine karşı da dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 13

Bolu'da olumsuz hava şartları sebebiyle eğitime yarın ara verildi

Bolu Valisi Ahmet Ümit, olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verildiğini bildirdi.

Ümit, yaptığı yazılı açıklamada, devam eden olumsuz hava şartları sebebiyle 20 Ocak'ta kent genelinde resmi ve özel okul öncesi, ilk, orta, lise, rehabilitasyon ve halk eğitim merkezi kurumlarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine bir gün ara verilmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

Vali Ümit, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılmasına karar verildiğini kaydetti.

Türkiye kar altında! Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, okullar tatil - Resim : 14

Mersin

Mersin'in Erdemli ve Mut ilçelerinde, etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilkokul ve ortaokullarda eğitime ara verildi.

Erdemli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle kırsal kesimdeki Karayakup, Dağlı, Kösbucağı, Çamlı, Çerçili, Koramşalı, Aslanlı, Sarıkaya, Sorgun, Güzeloluk ile Şehit Ali İhsan Öger ilk ve ortaokullarında yarın eğitim yapılmayacağı duyuruldu.

Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yüksek rakımdaki Ere Dağpazarı İlk ve Ortaokulu'nda eğitime ara verildiğini açıkladı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle resmi, özel okul ve kurumlarda eğitim ve öğretimin 20 Ocak Perşembe günü tatil edildiği duyuruldu.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Denizli

Denizli’de 19 Ocak Çarşamba günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Çameli, Babadağ, Kale ilçelerinde taşımalı eğitime, Buldan, Bekilli, Çal, Baklan, Honaz, Bozkurt, Çardak ve Çivril ilçelerinde ise yüz yüze eğitime ara verildi.

Konya

Konya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 8 ilçede, Karaman'da ise kent merkezinde yüz yüze eğitime yarın, 1 günlüğüne ara verildi. Hamile ve engelli kamu kurumu çalışanları da idari izinli sayılacak.

Konya'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağış ve buzlanma nedeniyle Beyşehir, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Ereğli, Emirgazi, Halkapınar ve Hüyük ilçelerinde yüz yüze eğitime yarın olmak üzere 1 gün ara verildi.

Karaman'da da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezi ve merkeze bağlı köy okullarında yüz yüze eğitime yarın ara verildi. Eğitim, EBA üzerinden yapılacak.

Bilecik’te 66 köy yolu kardan kapalı; okullar tatil edildi

Bilecik’te kar yağışıyla kapanan 145 köy yolundan 79'u, ulaşıma açılırken, 66 köy yolu için de çalışmalar sürdürülüyor. Kentte eğitime de yarın için ara verildi.

Bilecik’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 145 köyün yolu, ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerince 79 köyün yolu açılırken, hala kapalı olan 66 köy yolunun açılması için de çalışmalar sürüyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bilecik Valiliği, okullarda yarın için eğitime ara verildiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında, “İlimizde devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde 20.01.2022 (perşembe) tarihinde okulların 1 gün tatil edilmesine ayrıca hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.

Valilik ayrıca yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücülerin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.