Tunceli, Elazığ, Şanlıurfa, Bingöl ve Mardin değil. Türkiye'den ilk yılan saldırısı haberi o ilimizden geldi

Türkiye'de zehirli yılanların en çok görüldüğü illerimiz arasında Tunceli, Elazığ, Şanlıurfa, Bingöl ve Mardin yer alıyordu. İlk yılan saldırısı haberi ise bu illerimizden değil bir başka doğu ilimiz Batman'dan geldi. Batman'da koyunları için ot biçen bir vatandaşımız yılan tarafından ısırıldı. Yılanı ise öldürdü.

Tunceli, Elazığ, Şanlıurfa, Bingöl ve Mardin değil. Türkiye'den ilk yılan saldırısı haberi o ilimizden geldi

Havaların ısınmasıyla birlikte dünya genelinde popülasyonunda artış yaşanan yılanlar Türkiye'de de yavaş yavaş toprak yüzeyine çıkmaya başlayacak. Yılanlar ve insanların karşılaştıkları bölgelerde yılan saldırıları ya da insanların yılanlara zarar verdiği olayların yaşanması bekleniyordu. Uzmanlar ısrarla yılanların öldürülmemesi gerektiğini söylüyor ancak Batman'daki yılan saldırısının ani geliştiği kaydedildi. 

KOYUNLARI İÇİN OT BİÇİYORDU

Gercüş ilçesi Seki köyünde ot biçen Rıdvan Işık'ı yılan ısırdı. Elinde acıyı fark eden Işık, yılanı öldürdü. Konuyla ilgili açıklama yapan Işık, "Seki köyünde hayvanlarım için ot biçiyordum. Ot biçtiğim sırada elimin yandığını fark ettim, fark eder etmez yılanı da gördüm, hemen yılanı öldürdüm, elim şişti kendi imkanlarımla biraz sonra hastaneye gideceğim"  şeklinde konuştu. 

Tunceli, Elazığ, Şanlıurfa, Bingöl ve Mardin değil. Türkiye'den ilk yılan saldırısı haberi o ilimizden geldi - Resim : 1