Tunceli'de Açık Hava Sineması keyfi

Tunceli’de kısa süre önce açılan Kent Müzesinin bahçesinde Valiliğin katkılarıyla Çarşamba ve Cuma günleri yaz akşamlarında artık unutulmaz Türk Filmleri gösterimi başladı.

Tunceli'de Açık Hava Sineması keyfi

Türk Sinemasının unutulmazları Türkan Şoray,Kadir İnanır ve Ahmet Mekin’in başrollerini paylaştığı Selvi Boylum Al Yazmalım adlı unutulmaz sinema filminin gösteriminde adete eski yıllar yaşandı.

Vali Tuncay Sonel de filmi izleyenler arasındaydı.Ayrıca açık hava sinemasına gelen sinemaseverlere de Valilikçe hazırlanan gazoz ve patlamış mısırlar ikram edildi. ‬

Vali Sonel yaptığı açıklamada “ iki yıl öncesine kadar Tunceli’de tek bir sinema salonu vardı o da kapalıydı.Daimi Boz adlı sinemasever bir arkadaşımıza destek vererek kapalı olan sinema salonunu açtık.Ülkemizde Vizyona giren filmler artık aynı gün Tunceli’de de gösteriliyor.

Şehrimizde eksikliği hissedilen Kent Müzemiz de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile bitirildi. Bölgenin en güzel müzelerinden biri şu an. Yaz akşamları da sosyal faaliyet olarak Türk sinemasının unutulmaz filmlerini yeni açtığımız Kent Müzesinin bahçesinde açık hava sineması olarak yöre halkımızın kullanımına sunduk.

Sosyal mesafe, Maske ve temizlik kurallarına riayet edilerek izlendi. Birkaç yıl öncesine kadar terörle anılan Tunceli, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde artık yapılan yatırımlar İle artık huzur, kültür, spor ve turizm şehri oldu.” dedi.