Netflix filmi 6 Underground'daki Turgistan nerededir?

Netflix'in yeni filmi 6 Underground büyük ses getirdi. Michael Bay'in yönettiği filmin bu kadar çok konuşulmasının bir nedeni de senaryonun geçtiği kurgu ülkenin adının Turgistan olmasıydı.

Netflix filmi 6 Underground'daki Turgistan nerededir?

Transformers'ın yönetmeni Michael Bay'in aksiyon dolu filmi 6 Underground birçok ülkede gündemde. Filmin Türkiye'de de gündemde olmasında etkileyici sahneler kadar senaryonun da etkisi var.

Ölmüş numarası yapan bir teknoloji milyarderinin kurduğu takımla zalim bir diktatörü alaşağı etmek için yaptığı planların anlatıldığı filmin en çok konuşulan kısmı ise senaryonun geçtiği kurgu ülkenin adının Turgistan olması.

Peki Turgistan diye bir yer var mı? Sosyal medyada birçok tartışmalara neden olan bu seçim her ne kadar kurgu olsa da bir zamanlar Turgistan diye bir yer vardı.

Turan ya da Turistan diye bilinen Turgistan, günümüzde Pakistan'ın bulunduğu yerde 224 ile 651 yılları arasında var olmuştu. Turistan, Sasani İmparatorluğu'na bağlı bir eyaletti. İranlıların kurduğu Sasaniler dönemin en güçlü krallıklarından biriydi.

O zamanki Turgistan'ın etrafı Hindistan, Belusicistan ve Afganistan ile çevriliydi.

Öte yandan filmde Turgistan olarak gösterilen yer ise Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dhabi.