Afganistan'dan ilk asker kafilesi Türkiye'ye döndü

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar'ın "Türk askerinin Afganistan'dan intikali en kısa sürede tamamlanacak" açıklamasının ardından Türk askerinin Afganistan'dan tahliyesi başladı. Gelen son dakika bilgisine göre İslamabad'dan havalanan askerlerin de içinde bulunduğu ilk uçak Ankara'ya indi.

Afganistan'dan ilk asker kafilesi Türkiye'ye döndü

Afganistan'dan tahliye edilen ilk TSK kafilesini taşıyan uçak Ankara'ya iniş yaptı.

Türk vatandaşlarının ülkeden tahliyesine yönelik çalışmaların tamamlanmasının ardından Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda görevli Mehmetçiğin tahliyesine başlandı.

İlk olarak Türk Hava Kuvvetlerine ait nakliye uçağıyla Kabil'den Pakistan'ın başkenti İslamabad'a giden Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, daha sonra buradan Türk Hava Yollarının TK 6889 seferiyle Ankara'ya hareket etti.

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, Türk askerinin Afganistan'dan tahliyesine ilişkin konuşmuş, şu ifadelere yer vermişti:

"MÜTTEFİKLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

"Havaalanında olağan dışı yoğunluğa ve şartlara rağmen önemli bir aksaklık olmadan TSK personeli planın aksaksız uygulanması için her türlü gayreti göstermektedir.

Faaliyetlerimize sağladıkları destekten dolayı dost ve kardeş Pakistan ve Tacikistan ile bölgede beraber çalıştığımız müttefiklerimize teşekkür ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordineli olarak, faaliyetlerimiz mevcut tahliye planlarımız çerçevesinde devam etmektedir."