Türk balıkçı teknesi Romanya karasularında batırıldı

Romanya kıyılarına kalkan avı için giden Türk balıkçı teknesine Romanya Sahil Güvenlik ekibi tarafından müdahale edildi. Olay sırasında balıkçı teknesinin battığı ve 3 balıkçının yaralandığı öğrenildi. 5 balıkçı ise gözaltına alındı.

Türk balıkçı teknesi Romanya karasularında batırıldı

Ordu’nun Perşembe ilçesinden hareket eden 8 kişinin bulunduğu balıkçı teknesi kalkan avı için Romanya’nın Köstence açıklarına gitti.

Romanya sularında avlandıkları iddiası ile Romanya Sahil Güvenlik ekibi tarafından, Türk balıkçıların teknesi müdahale edildi. Romanya sahil güvenlik ekiplerinin ateş açması sonrası 3 balıkçının yaralandığı, 5 balıkçının ise gözaltına alındığı öğrenildi.

“Balıkçı kayığı batırıldı”

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Saim Tandoğan, balıkçı teknesinin Romanya Sahil Güvenlik ekibi tarafından batırıldığını iddia etti.

Tandoğan, "Onları getirmeye çalışıyoruz, inşallah en kısa sürede geri gelecekler.

Başkonsolosluğumuz gerekeni yaptı. Herhangi bir sıkıntı yok. Sadece mal kaybı ve yaralı var. Ailelerinin de merakla beklediğini biliyoruz. Elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

3 ay önce benzer bir olay yaşanmıştı

Öte yandan, yine Romanya açıklarında kalkan avı yapan aynı balıkçılara açılan ateş sonrası 3 kişi yaralanmış, teknede ise maddi hasar meydana gelmişti.