Türk Bilim insanından çarpıcı açıklama! '2 hafta tam kapanma uygulanmalı'

Bakan Koca, 27 Şubat-5 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı. Prof. Dr. Taner Demirer ise verileri değerlendirerek karadeniz'deki vaka artışına dikkat çekti. Demirer, "2 haftalık sokağa çıkma yasağı ve tam kapanma uygulanması lazım” dedi.

Türk Bilim insanından çarpıcı açıklama! '2 hafta tam kapanma uygulanmalı'

Tıbbı Onkoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taner Demirer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı, 27 Şubat-5 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayılarını A Haber’de değerlendirdi.

Prof Demirer, “Özellikle sosyal mesafe ve maske hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. Kapalı ve kalabalık yerlerden uzak durmamız gerekiyor. Havalar soğuk, kapalı yerlerden uzak durmalıyız. Dün Brezilya'da mutant virüsün bir günde 2 bin kişiyi öldürdüğünü gördük. Bulaş hızının ve ölüm oranlarının arttığını gördük. Belki Karadeniz Bölgesi'nde de bir mutant virüsle karşılaşmış olabiliriz.Çünkü vakalar Karadeniz Bölgesi'nde arttı. Bence bakanlığın burada özellikle bir genom çalışması yapması gerekiyor. Ciddi bir kapanma gerekiyor. Bunun yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir'de de ciddi vaka artışı söz konusu. Bu aşamada tedbirler gevşetilecekse bile aşı oranının yüzde 25'i geçmesi gerekiyor” dedi.

"2 haftalık tam kapanma uygulanmalı"

Prof. Demirer, “Kalabalık yerlerde çift maske kullanımı bence önemli. Benim önerim Orta ve Doğu Karadeniz'de 2 haftalık sokağa çıkma yasağı ve kapanma uygulanması lazım. Aksi takdirde buradaki vilayetlerde vaka sayısının azalması beklenemez. Vilayetler arası gidiş gelişin azaltılması lazım. Karadeniz'de kapanmanın uygulanması lazım.

Bizim planlamamızı aşı oranlarına göre yapmamız lazım. Nüfusun yüzde 12'sini yarıladık. Mavi ülke konumundayız. Tedbirlerin gevşetilmesi söz konusu olunca aşılama oranlarını yüzde 25'e çıkarmamız lazım.

Tedbirlerin gevşetilmesi konusunun tekrar değerlendirilmesi gerekiyor. Kırmızı iller için bazı tedbirlerin alınması gerekiyor” açıklamalarında bulundu.