Türk denizciler Hong Kong bayraklı gemide çalışabilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Hong Kong Denizcilik İdaresi arasında yapılan anlaşmayla Türk denizciler Hong Kong bayraklı gemide çalışabilecek.

Türk denizciler Hong Kong bayraklı gemide çalışabilecek

Türk gemi adamlarının Hong Kong bayraklı gemilerde çalışabilmelerinin önünün açan anlaşma imzalandı. Bu sayede önemli bir istihdam kaynağının oluşturulduğu ifade edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Hong Kong Denizcilik İdaresi arasında yapılan anlaşmaya ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye'nin denizci iş gücünde dünyanın önde gelen ülkelerinden olduğu, yüksek kalitede eğitim alan Türk denizcilerinin mesleki anlamda en çok talep gören gemi insanları arasında yer aldıkları belirtildi.

Açıklamaya göre, "Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları (STCW) Protokolü" ile Türkiye'nin artan eğitim kapasitesiyle, dünyada gelişen gemi filolarındaki istihdamdan en fazla düzeyde pay alması hedefleniyor.

Ülkelerin gemi tonajlarına göre yapılan sıralamada, Hong Kong'un 2 bin 500 gemi ile dünyanın en büyük 5'inci bayrak taşıyıcısı konumunda bulunduğu belirtilirken, imzalanan protokolün bu anlamda Türk denizciliğine önemli katkılar sağlayacağı kaydedildi.