Türk havacılığında tarihi anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milli Muharip Uçak’ın adı Kaan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı"nda konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçağın adının "KAAN" olduğunu açıkladı.

Türk havacılığında tarihi anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milli Muharip Uçak’ın adı Kaan oldu

İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda Milli Muharip Uçak ve HÜRJET piste çıktı. Milli Muharip uçağın adı "KAAN" oldu.

Türk havacılığında tarihi anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milli Muharip Uçak’ın adı Kaan oldu - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı"nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Değerli kardeşlerim şanlı direnişiyle Kahramankazan'daki bu törende 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Öncellikle milletimize bugünkü gurur yaşatan TUSAŞ çalışanlarına teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak açıklayan biziz.

Son aylarda Savunma Sanayimizde ardı ardına milletimizi sevince boğan haberler verdik. TCG Anadolu gemimiz donanmamıza katıldı, İMECE uydumuz uzaya fırlatıldı, Gökbey helikopterimizin yerli motorla uçması var.

"SAVUNMA SANAYİNDE ARDI ARDINA MİLLETİMİZİ SEVİNCİ BOĞAN MÜJDELER VERDİK"

Bugün savunma ve havacılık alanındaki tarihi günlerimizden birini daha yaşıyoruz. 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak açıklayan biziz. Bizim iktidarımızda bunu yaptık. Son aylarda savunma sanayinde ardı ardına milletimizi sevince boğan müjdeler verdik.

Türk havacılığında tarihi anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milli Muharip Uçak’ın adı Kaan oldu - Resim : 2

"KARADA, DENİZDE; HAVADA, UZAYDA HER ALANDA VARIZ"

TCG Anadolu Gemimizin donanmaya katılması, İMECE'nin uzaya fırlatılması, Altay Tankımızın test için TSK'ya teslimi, Gökbey helikopterinin yerli motorla uçması var, insansız deniz aracından torpido atılması var. Karada, denizde, deniz altında, havada, uzayda her alanda varız. Bugün projelerimizin yeni bir safhasıyla milletimizin karşısındayız.

Türk havacılığında tarihi anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milli Muharip Uçak’ın adı Kaan oldu - Resim : 3

Vecihi Hürkuş'lar Nuri Demirağ'lar teşebbüs etmişler ama bu vizyoner girişimcilerimiz hem içeriden hem dışarıdan engellendiler. Necmettin Erbakan'a yapılan hücumlar da aynı habis düşüncelerin ürünüydü. Kıbrıs Barış Harekatı sırasında yaşadıklarımız ülkemizin kendi savunma sanayini kurmasının bir mecburiyet olduğunu gösterdi. Buna rağmen gerekli adımların önüne geçti. 

Türk havacılığında tarihi anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milli Muharip Uçak’ın adı Kaan oldu - Resim : 4

"YERLİ SAVUNMA SANAYİNİ YÜZDE 80'E ÇIKARDIK"

Biz de pek çok engelle karşıladık buna rağmen yılmadık, durmadık, hedeflerimizden ayrılmadık. Kamu kurumlarımızla, özel sektörümüzle, üniversitelerimizle dayanışma içerisinde bu günlere geldik. Yerli savunma sanayini yüzde 80'e çıkardık. Kimi iktidarların beceriksizliği nedeniyle ilerlemeyen istikbali bugün yaşıyoruz. İstikbalin sembolü olan nefiselere bugün ulaştık. Bugün istikbal diyoruz. 

 Türk havacılığında tarihi anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milli Muharip Uçak’ın adı Kaan oldu - Resim : 5

Bunları yapan yürekli mühendislerimiz, gözü pek pilotlarımız, çalışkan işçilerimiz, gecesini gündüzüne katan savunma sanayimizin neferleri var. Sizlerle gurur duyuyorum. Kahramankazan'la da gurur duyuyoruz. Mühendis ve işçilerden şunları duyduk, yabancıların uçak, helikopterlerini alırken iç geçirirdik, biz daha iyisini yapamaz mıyız diye söylenip dururduk. Biz hükümete geldiğimizde mühendis, işçi ve kahraman askerlerimizin serzenişine kulak verdik ve artık yeter dedik. Kendi mühendisimiz tasarlayacak, kendi pilotumuz uçuracak dedik. Az zamanda çok yol aldık. Artık Akıncı'dan Aksungur'a Bayraktar TB2'den ANKA'ya SİHA'mız dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Savunma sanayi ürünlerimizi onlarla birlikte tasarlıyor ve üretiyoruz. Gidecek çok yolumuz var. Bu uçaklarla ordumuzu donatarak dosta güven düşmana korku salmaya devam edeceğiz.

"ÇOK YAKINDA HÜRJET HAVA KUVVETLERİ ENVANTERİNE KATILACAK"

Türkiye güçlendikçe bölge ve dünyada barışın, adaletin kökleştiğini de hep birlikte göreceğiz. Başlattığımız hiçbir işi yarım bırakmamamız gerekiyor. Çok emek verdik, çok fedakarlık yaptık. İlk jet motorlu süpersonik savaş uçağımız Hürjet kahraman pilotlarımızı yetiştirecek, gerektiğinde silahla donanıp harp sahasına gidebilecek. Hürjet kısmen F16'ların yerine geçebilecek. Çok yakında Hürjet'imiz hava kuvvetleri envanterine katılacak. Akrotim akrobasi uçaklarımız da Hürjet filosundan oluşacak. Kaan bütün ihtişamıyla gözlerimizin önünde, çok yakında o da uçacak. Öyle bir uçak düşünün ki harp ortamında radarlara görünmeden düşmanın inine girecek. Silah yuvasını açıp füzesini bombasını düşmanın üzerine bırakacak. Sonra da üssüne geri dönecek. Bu uçağı kendi mühendislerimiz yapıp kendi pilotlarımız uçuracak. Ana görev sistemlerinin tamamı yeri ve milli olacak.