Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi satışa çıkarıldı!

Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş., sahibi olduğu Türk Telekom'a ait yüzde 55'lik hissenin satışı için Morgan Stanley şirketini satış danışmanı olarak yetkilendirdi.

Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi satışa çıkarıldı!

Türk Telekom'un (TT) özelleştirilmesi sırasında Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ) tarafından alınan yüzde 55'lik hissesi, OTAŞ'ın ödemeyi yapamaması nedeniyle, OTAŞ'a kredi veren bankaların iştiraki ile kurulan Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş. (LYY)'ye devredilmişti.

Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş. bu hisselerin satışı için Morgan Stanley şirketini satış danışmanı olarak yetkilendirdi.

İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank'tan KAP'a konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'nin (LYY) veya LYY sahipliğindeki %55'lik Türk Telekomünikasyon A.Ş. paylarının satışı amacıyla Morgan Stanley & Co. International plc. (Morgan Stanley) satış danışmanı olarak yetkilendirilmiş olup, bu kapsamda satış ile ilgili gerekli çalışmalar ve  potansiyel yatırımcılarla görüşmeler başlatılacaktır. Satış sürecinde Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yerel danışman olarak görev alacaklardır."

Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi satışa çıkarıldı! - Resim : 1