Türk usulü yılbaşı sofrası! İçli köfte lahmacun çiğ köftenin yanına hangi şarap gider? Şarap Uzmanı Göknur Gündoğan'dan şaşırtan menü tüyoları

Yılbaşı gecesine sayılı günler kala Medyatava TV'ye konuşan Şarap Uzmanı Göknur Gündoğan alışılmışın dışında açıklamalarda bulundu. Şarabın Anadolu topraklarından dünyaya yayıldığını söyleyen Gündoğan, yılbaşı için de ezber bozan menüler verdi. Doğu mutfağının yanında mutlaka şarap tüketilmesi gerektiğini söyleyen Gündoğan, lahmacun, kısır çiğ köfte ve içli köftenin yanında hangi şarabın gideceğini de açıkladı.

Türk usulü yılbaşı sofrası! İçli köfte lahmacun çiğ köftenin yanına hangi şarap gider? Şarap Uzmanı Göknur Gündoğan'dan şaşırtan menü tüyoları

Şarap Uzmanı Göknur Gündoğan MedyaTava YouTube kanalında şaraba dair çok özel bilgiler paylaştı.

Medyatava YouTube Kanalı Yayın Koordinatörü Utku Baş’ın sorulanı yanıtlayan Gündoğan, şarabın tarihinden, çeşitlerine ve hangi yiyeceklerle iyi gidebileceğine dair birçok bilgiyi izleyicilere anlattı.

Gündoğan’ın konuşmasından bazı öne çıkan başlıklar şöyle:

ŞARAP ASLEN NERELİ?

Şarap Uzmanı Gündoğan, şarabın anavatanının Anadolu olduğunu dile getirirken, şarap konusunda nam salmış Fransa’ya şarabı Foçalı Türklerin götürdüğünü aktardı. İçli Köfte, Lahmacun, Kısır ve Şarap! 

Şarabın yanında ne iyi gider sorusunu yanıtlayan Gündoğan, Türk yemekleri üzerinden şaşırtıcı örnekler verdi. Özellikle doğu mutfağının yanında mutlaka şarabın tüketilmesi gerektiğini dile getiren başarılı şarap uzmanı, lahmacun, çiğ köfte, kısır, içli köfte gibi acılı ve baharatlı yiyeceklerin yanında buz gibi bir rose şarabının tüketilebileceğini belitti.

YILBAŞI AKŞAMI İÇİN MENÜ TÜYOLARI

Yeni yıla sayılı günler kala, yılbaşı akşamında şarap içme planları yapan kişiler için “Yanında ne yesek?” sorusu oldukça kafa karıştırıcı bir hal alıyor. Şarap Uzmanı Göknur Gündoğan yılbaşı akşamında şarap tüketmek isteyenlerin işini kolaylaştıracak pratik yılbaşı menülerini izleyicilerle paylaştı.

ŞARKICI VE ÜLKELER ŞARAP OLSAYDI...

MedyaTava Youtube Yayın Koordinatörü Utku Baş’ın soruları üzerine en sevdiği oyuncu, şarkıcı ve ülkeleri birer şaraba benzeten Şarap Uzmanı Göknur Gündoğan’ın cevapları eğlenceli anlara sahne oldu.

KAYNAK: MEDYATAVA