Türkan Şoray'dan yıllar sonra gelen itiraf! "Ben 50 sene çile çektim"

Eşref Kolçak'ın anısına düzenlenen Gemlik Film Festivali'ne katılan Türkan Şoray, yıllar sonra büyük bir itirafta bulundu.

Türkan Şoray'dan yıllar sonra gelen itiraf! "Ben 50 sene çile çektim"

Eşref Kolçak anısına düzenlenen Gemlik Film Festivali’nin açılışını, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Türk Sineması’nın “Sultan”ı Türkan Şoray ile birlikte gerçekleştirdi. İskele Meydanı’nda; 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin gösteriminin ardından Gülay Afşar moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi için sahneye çıkan Türkan Şoray, binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı.

Türkan Şoray'dan yıllar sonra gelen itiraf! "Ben 50 sene çile çektim" - Resim : 1"50 SENE ÇİLE ÇEKTİM"

Oynadığı 220 filmde yüzlerce karaktere imza atan Türkan Şoray, hep mücadeleci kadınları canlandırdığını söyleyerek, ‘’Hepsinin ayrı dramları vardı, hepsi ayrı sosyal sınıftan isimlerdi. O kadınların hepsi bendim ve onlarla özdeşleştim, onların mücadelesiyle ben de mücadele ettim. Ama maalesef canlandırdığım kadınların hepsi çileli kadınlardı ve ben 50 sene çile çektim. Çoğu edilgen kadındı ama sonunda dik durmasını öğrenmişlerdi. Ben de bu filmler sayesinde dik durmayı öğrendim” şeklinde konuştu.

"SAHTEKARLIK YAPMADIM"

Oynadığı roller sonrası karakterlerin acısını eve taşıdığını belirten Türkan Şoray, “O kadınların acılarını eve taşıyordum. Acaba ben kendi hayatımda böyle olsa nasıl davranırdım diye düşünürdüm. O acıyı yaşamış gibi yapmadım, gerçekten acı çektim. Sahtekarlık yapmadım. Oynayalım bitsin yapamadım, mutlaka içim acımalıydı” dedi.