Türkiye 30 Kasım'a kadar diken üstünde gezecek... Çorum, Yozgat, Sivas, Çankırı ve Tokat en büyük tehlikede olanlar

Türkiye'de havaların ısınmaya başlamasına rağmen henüz kene vakasına rastlanmaması vatandaşları sevindiriyor. Uzmanlar kenelerin özellikle ahırlarda hayvanların yoğun olduğu yerlerde ve çalılık aralarında görülebileceğini ifade ediyor.

Türkiye 30 Kasım'a kadar diken üstünde gezecek... Çorum, Yozgat, Sivas, Çankırı ve Tokat en büyük tehlikede olanlar

Türkiye'de geçtiğimiz yıl kene vakalarında patlama yaşanmasının ardından tüm gözler bu seneye çevrildi. Küresel ısınmanın da etkisiyle birlikte mevsimlerde yaşanan kaymalar bu sene sıcaklıkların daha geç ve daha sert gelmesine neden olacak. 

ŞU ANA KADAR VAKAYA RASTLANMADI

Şu ana kadar Türkiye genelinde kene vakasına rastlanmadı ancak uzmanlar, vatandaşların keneler konusunda bilgili olması gerektiğini ifade ediyor. Nitekin haziran ayından sonra kenelerin aktif hale gelebileceği kaydediliyor.

30 KASIM'A KADAR DEVAM EDECEK

Uzmanlar tarafından aktarılan bilgilere göre haziran ayından kasım ayına kadar doğada aktif olacak keneler, özellikle Çorum, Yozgat, Sivas, Çankırı ve Tokat illerimizde ikamet eden vatandaşlarımız için büyük tehlikeye neden oluyor. Bu illerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın 30 Kasım'a kadar kenelere karşı iki kat daha fazla dikkatli olması tavsiye ediliyor.