Türkiye asıl gerçek korkunç olayları 1 Temmuz'da görecek... Neler olacak neler. Evdeki camdan oturup izleyeceğiz

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin el nino hava olayları sürecine girdiğini ve bunun göstergesinin Samsun'daki yağışlar olduğunu söyledi. Ökten'in açıklamalarının ardından gözler 1 Temmuz'a çevrildi. 1 Temmuz'dan itibaren Türkiye'de rekor sıcaklıkların görülmesi bekleniyor.

Türkiye asıl gerçek korkunç olayları 1 Temmuz'da görecek... Neler olacak neler. Evdeki camdan oturup izleyeceğiz

Dünya ve Türkiye'nin merakla beklediği el nino hava olayları etkisini göstermeye başladı. El nino hava olaylarının hem dünyaya hem de ülkemize yönelik maliyeti ağır olacak. Tarım alanlarının ve şehirlerin büyük zarar göreceği tahmin ediliyor. 

1 TEMMUZ'LA İLGİLİ MERAKLAR ARTTI

El nino hava olaylarının kış versiyonu olduğu kadar yaz versiyonu da var. El ninonun yaz versiyonunun 1 Temmuz'dan itibaren etkisini göstermeye başlaması bekleniyor. Ülkemizde 1 Temmuz'dan itibaren havaların ısınmasının hemen ardından rekor sıcaklıkların etkili olması bekleniyor. 

ŞU ANDA SÜRECE GİRDİK

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'nin el nino hava olayları sürecine girdiğini ve bunun kanıtlarının Karadeniz'deki yağışlar olduğunu söyledi.

Gelişmeleri hep birlikte takip edecceğiz...