Türkiye, o ülkeye doğal gaz satacak! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı! İmzalar atılacak

Karadeniz'de bulunan son doğal gaz rezervi oldukça ses getirmişti. Katıldığı canlı yayında çok konuşulacak açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye, Bulgaristan'a doğal gaz satacak. Anlaşma yarın imzalanacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye, o ülkeye doğal gaz satacak! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı! İmzalar atılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TVNET'te önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "Türkiye, Bulgaristan'a doğal gaz satacak. Anlaşma yarın imzalanacak" ifadelerini kullandı. Bulgaristan Enerji Bakanı Rossen Hristov, Türkiye'nin sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminallerinden 1 milyar metreküplük kapasite kullanmak için müzakerelerin sürdüğünü söylemişti.

Bakan Dönmez'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Enerjide geldiğimiz seviye sevindirici ve iftihar edici. Karadeniz gazını biz sisteme verdiğimizde hem milletimiz hem de devletimiz kazanacak. Çıkartacağımız gaz evlerin ihtiyacını ve son keşif ile daha fazlasını karşılayacak. Avantajları vatandaşımız lehine kullanacağız.

"Türk Akımı'ndan yıllık 15 milyar metreküp gaz alabiliyoruz"

Savaş bitmeden radikal bir fiyat düşüşü beklemek doğru değil. Enerji krizinin aşılmasında da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İstisnasız bütün hanelerde doğal gazın yüzde 75'ini devlet karşılıyor, yüzde 25'ini vatandaşa yansıtıyoruz. Kararlıyız, 2023'te de sübvansiyon oranları ile devam edeceğiz. Türk Akımı'ndan yıllık 15 milyar metreküp kadar gaz alabiliyoruz."