TBMM Genel Kurulu'nda, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı kınandı

TBMM Genel Kurulu'nda grubu bulunan tüm partilerin grup başkanvekilleri İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

TBMM Genel Kurulu'nda, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı kınandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da gündem dışı konuşmaların ardından söz alan grup başkanvekilleri İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

“Topyekün hepsini şiddet ve nefretle kınıyorum”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, terör saldırısını kınayarak ve terörle ilgili söylemler konusunda uyarıda bulunarak başladığı konuşmasında, "Terörle mücadelenin kuralları vardır. Terör eylemini gerçekleştiren örgütlerin reklamını yapmaya varacak söylemlerden azami ölçüde uzak durulmalıdır. Milli birliğimize ve vatan bütünlüğümüze, büyük milletimizin hürriyet ve istiklaline kasteden eylemlerin sorumluları kimler olursa olsun, ister PKK/PYD ister IŞİD ve DEAŞ ya da başka melun örgütler ve onların türevleri topyekün hepsini şiddet ve nefretle kınıyorum” dedi.

Sosyal medyada yazılanlara dikkat çekti

MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül de, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Bülbül, güvenlik güçlerinin 24 saat içerisinde bombalı saldırıyı yapan teröristin sağ olarak ele geçirmesinin ardından; teröristin, sorgusunda saldırı talimatının PKK/PYD terör örgütü tarafından verildiğini itiraf ettiğini hatırlatarak saldırı sonrası sosyal medyada yazılanlara dikkat çekti.

“İçimizi yakan bu olaylarla ilgili ağzımızdan çıkan sözlere dikkat etmeliyiz”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Türkiye'de bir evladımızın canı yanıyorsa Türkiye'nin canı yanıyor demektir. Türkiye'de biz bir evladımızı kaybettiysek aslında herkes kendi ailesinden bir kişiyi kaybetmiştir. İçimizi yakan bu olaylarla ilgili ağzımızdan çıkan sözlere dikkat etmeliyiz. Hele ki devlet makamında bu konuyla ilgili yerlerde olan insanlar sözlerinin nereye gittiğini bilmek zorundadırlar" dedi.

"Terörün tüm insanlığın ortak düşmanı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da söz alarak, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Turan, "Devletimiz tüm birimleriyle yoğun çalışmasıyla PKK-PYD terör örgütünün yapmış olduğu bu menfur terörist saldırıyı, iş birlikçilerini, teröristi yakalama imkanı buldular. Terörün, tüm insanlığın ortak düşmanı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Türkiye, tüm dünyaya örnek terörle mücadele sürecine kaldığı yerden daha yoğun devam edecektir" ifadelerini kullandı.