Cem Küçük'ten seçimlerle ilgili çarpıcı açıklama: Aday sağ görüşlü olursa Erdoğan çekinebilir

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, tv100'de yayınlanan Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk oldu. Küçük, seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Küçük, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerde sağ görüşlü bir adaydan çekinebileceğini söyledi.

Cem Küçük, tv100'de canlı yayınlanan Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerdeki rakibine dair dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Cem Küçük, şu ifadeleri kullandı:

"AK Partililere sorsanız Kemal Bey’i ister. Tayyip Bey de böyle ister fakat Erdoğan’a benzeyen biri yani sağ tandanslı biri olduğu zaman çekinebilir seçim 2. Tura kalır diye. Kemal Bey 2018’de aday olamadı çünkü Erdoğan’ı yenemeyeceğini biliyordu."

AK Parti 2009'da birinci parti çıktı. Erdoğan'ın şahsını yenilgiye uğratan biri çıkmadı. CHP'liler 20 yıldır Erdoğan'ı yenemedi. CHP'liler diyor ki "Biz bir CHP'liyle Erdoğan'ı yenilgeye uğratalım." Ben bunu normal görüyorum.

Erdoğan bu seçimleri kazandığında 2010, 2016-17'ye kadar MHP de muhalifti. 2014'te MHP ile CHP ortak aday çıkardı. Erdoğan o zamanda aslında tek başına bu seçimleri kazandı. 2023 şu ana kadar gördüklermizinin en zor seçimi. Hiç benzemezler oy vermez aynı kişiye dememek lazım 2019'da bunun minyatürünü gördük. Bunu Kemal Beyle yakalayabilirler mi CHP'liler yakalayabileceklerini düşünüyorlar onu düşünmüyorum."