Balık tezgahlarında yoğun hareketlilik

Balık av sezonunun kapanmasına sayılı günler kala Türkiye genelinde yoğun kar yağışı ulaşımı felç etti ancak balıkçılar bayram etti. Balık tezgahları uygun fiyatlı balıklarla dolunca vatandaştan da yoğun talep geldi. İşte detaylar...

Balık tezgahlarında yoğun hareketlilik

Batman'da balık av sezonun kapanmasına sayılı günler kala, Mart ayında etkili olan yağmur ve kar yağışıyla başlayan soğuk havalar, halkı yeniden balık tezgahlarına yöneltti. Balık satışlarında yoğun hareketlilik yaşandı.

Balıkçı Hüseyin Çopur, “Soğuk havanın bir anda değişmesiyle birlikte balık satışlarımız artmıştır. Geçen sene bu mevsimde havalar çok sıcaktı. Zaten şu anda mevsim bitime yakındır. Ama bir anda havanın değişmesiyle beraber işimizi çok fazla etkiledi. Müşterilerimiz daha çok gelmeye başladı” dedi.

“Kırmızı et yerine balık tercih ediliyor”

Özellikle son dönemlerde kırmızı etin artan maliyetine nazaran insanların balığa daha çok yöneldiğini ifade eden Çopur, “Havaların yağışlı olması bizi çok etkiliyor, çok memnunuz bu konuda. Balık fiyatları diğer ürünlere göre uygundur. Normalde diğer günlerde 50 kilo satıyorduk. Şu anda 100 kilo, 150 kiloyu geçiyor” şeklinde konuştu.