Türkiye hakkında korkunç tarihlerin en korkuncu az önce çevrildi. Hepimizi günlerce eve hapsedecek

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından Türkiye'yi de yakından ilgilendiren bir bilgi verdi. Ökten, Kuzey Kutbu deniz buzu miktarının 2012'nin de altında olması nedeniyle dünyayı soğuk bir kış ayının beklediğini vurguladı. Türkiye'de ekim ayından sonra bu teze göre havaların buz kesmesi ve çok ciddi miktarda karın yağması bekleniyor.

Türkiye hakkında korkunç tarihlerin en korkuncu az önce çevrildi. Hepimizi günlerce eve hapsedecek

Türkiye bu kış aylarını oldukça kurak geçirdi ancak uzmanlar önümüzdeki kış ayı için bu tezi dillendirmiyor. Mevsimlerin kayması ve el nino etkisiyle birlikte bu yıl Türkiye'de yaz ayına yakışır geçecek tek ayın temmuz olduğu dile getiriliyor. Türkiye için verilern tarihte ise ekim ayından sonra hava sıcaklıklarının bir anda dip yapacağı belirtiliyor.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya hesabından bu konu hakkında şu değerlendirmede bulundu: 

"Kuzey Kutbu deniz buzu miktarı 2012'nin de altında. Az deniz buzu diyince aklınıza sıcak bir Kış mı geldi? Hayır, hayır. ısınma küresel dönemleri sert kışlar görünür çünkü az deniz buzu kutupta nem seviyesini yükseltir. Su çoktur. Yüksek nem Ekim Sibirya'ya daha çok kar yağmasına sebep olur.

"BÖYLECE KUTUP SOĞUKLARINI KAÇIRIR" 

Sibirya'ya çok kar yağarsa; kar örtüsünün yarattığı radyatif soğuma artar. Bu kar örtüsü radyatif soğuma ile güçlü yüksek basınç oluşturur. Bu yüksek saat yönüne dönerek soğukları kutupta hapseden girdaba darbe vurur. Böylece kutup soğuklarını kaçırır. Bu soğuklar güneye iç ve denizleri, gölleri dondurur..."

Türkiye hakkında korkunç tarihlerin en korkuncu az önce çevrildi. Hepimizi günlerce eve hapsedecek - Resim : 1