Türkiye Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında diken üstünde olacak. Sivas, Tokat, Erzincan ve çevresine hayati uyarı

Türkiye keneler nedeniyle önümüzdeki Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında diken üstünde olacak. Uzmanlardan keneler hakkında peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Son olarak Doç. Dr. Seyit Ali Büyüktuna, özellikle Sivas, Tokat, Erzincan ve çevresinde ikamet eden vatandaşların kenelere daha fazla dikkat etmesi gerektiğini açıkladı.

Türkiye Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül  ve Ekim aylarında diken üstünde olacak. Sivas, Tokat, Erzincan ve çevresine hayati uyarı

Türkiye'de yaz aylarının resmen kabusu olan keneler sıcakların tam olarak bastırmasıyla birlikte yeniden hortlayacak. Şu ana kadar herhangi bir aşısı olmayan kenelerden korunmak için vatandaşların dikkatli olmasına büyük ihtiyaç var. Bu nedenle uzmanlardan tarafından da kene mevsimine girilirken yeni uyarılar geliyor. Son olarak Doç. Dr. Seyit Ali Büyüktuna, Türkiye'de yaşayan vatandaşlara keneler hakkında önemli uyarılarda bulundu. 

KENELERİN PİK YAPTIĞI DÖNEMİ AÇIKLAYIP ŞEHİR ŞEHİR UYARI VERDİ! 

Hastalığın en yüksekte olduğu dönemin Haziran ve Ekim ayları arasında olduğunu dile getiren uzman isim, “Hastalık sıklıkla kene kaynaklı, ateş, kanama ve karaciğer fonksiyon bozukluğu ile karakterize akut bir enfeksiyon hastalığıdır. Türkiye’de ilk olarak 2002 yılında saptanan hastalık Sivas, Tokat, Erzincan ve çevresini kapsayan geniş bir alanda görülmektedir. Hastalık mevsimsel özellik göstermektedir. Genel olarak Nisan ve Ekim ayları arasında ortaya çıkmaktadır. Etken virüs sıklıkla Hyalomma cinsi kenelerle bulaşmaktadır" ifadelerini kullandı.