"Türkiye hem F-35 hem de S-400 alamaz"

ABD'nin NATO Daimi Temliscisi Kay Bailey Hutchison, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımına karşı olan tek ülkenin ABD olmadığını savunurken Türkiye'nin hem S-400 hem F-35 alamayacağını söyledi.

"Türkiye hem F-35 hem de S-400 alamaz"

S-400 hava savunma sistemi konusunda ABD-Türkiye arasındaki gerilim devam ediyor.

Son olarak ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison konuyla ilgili konuştu.

Amerikan CNBC televizyonuna değerlendirmelerde bulunan Hutchison, Türkiye’nin hem S-400 hem F-35 alamayacağını söyledi.

Hutchison, Türkiye’nin S-400’leri satın almasının Rusya’nın bir planı olduğunu belirtti; Moskova’nın asıl amacının NATO müttefikliğini bozmak olduğunu ifade etti:

Rusya NATO müttefikliğini bozmak ve zayıflatmak için birçok yol aramaya devam ediyor. Rus savunma sistemi ile F-35 savaş uçaklarının aynı ordu kontrolünde olması kabul edilemez. Bir karar vermek zorundasınız. Birini ya da ötekini seçebilirsiniz ama ikisini birden alamazsınız”

Hutchison, Türkiye’nin üretim partnerlerinden ve resmi alıcısı olduğu F-35 programına karşı S-400’lerin bir tehdit unsuru olduğunu da dile getirdi.

Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov da Moskova Yönetimi’nin çalışma grubuyla ilgili bilgilendirilip bilgilendirilmediğine ilişkin soruya, “Ankara’nın bize bilgi vermesi gerekmiyor. Zira bu bizim meselemiz değil” yanıtını vermişti.